Bende hamileyim aynı zamanda ebeyim ve hamile kalmadan önce sigara içiyordum. Ben planlı bir gebelik yaşadım o yüzden hamile kalmadan 1 ay öncesinde bıraktım. Bağımlılık konusunu bilen yaşayan bir insanım. Ancak biraz vicdanınız varsa burada, ben günde 1 paket içtim ama bebeğim sapasağlam doğdu diye yazmayın öyle olsa bile yazmayın kimsenin içini rahatlatmayın. Belki senin bebeğin 1 paket içmene rağmen sağlam doğdu ama burda senin yorumunu okuyup gaza gelip günde 2 sigara içen gebenin bebeği karnında ölecek veya engelli olacak bunun bir garantisi var mı söyler misiniz?
Ha birde şöyle bişey var sapasağlam doğdu denilenlerde dahi yıllar sonra ortaya çıkan hastalıklar olabiliyor araştırabilirsiniz.
Bakın arkadaşlar çevremde o kadar çok bebek sahini olmak isteyip de olamayan insan var ki bunların çoğu arkadaşım.. döktükleri gözyaşlarına ben şahidim. Tüp bebek için gezmediği doktor kalmayan iki üç ev parası harcayan kaç aile tanıdığımı bilirim. Şuan çoğu evlatlık çocuk bakıyor umutlarını kaybetmiş haldeler.
Allah size bu çocuk nimetini bahşetmişken siz ama bırakamıyorumm yapacak bişey diyip kestirip atıyorsunuz.
Burda yapılması gereken yorumlar sadece bırakma yöntemleri ve tavsiyesileri üzerine olmalıdır diye düşünüyorum. İçen anneler lütfen kendi vicdanınızı rahatlatmak için burdaki herhangi bir gebenin ve bebeğin günahına girmeyin.
Herkese sağlıklı bebekler diliyorum…