arirangg TubaDMR4 Biz de aynı durumdayız. Eşim taşıyıcı, ben değilim. Doktor bize bu durumda bebeğimizin ya sadece taşıyıcı olacağını ya da taşıyıcı bile olmayacağını söyledi. SMA hastası olmaz bebeğiniz, dedi.
TubaDMR4 arirangg evet çok şükür şu anda 14 aylık yürümesinde motor becerisinde bi sıkıntı yok doktorumuzda gayet sağlıklı olduğunu söylüyor bundan sonrada böyle olur umarım🤲🏻
Neslihan1 @arirangg Allah razı olsun teşekkür ederim 🙏 evet zaten iki taşıyıcı olduğumuz için ust üste ikiside Sma oldu eşlerden biri olsa sıkıntı yok
TubaDMR4 myangelson inşallah taşıyıcı değildir çünkü ilk bebeğim kız eğer taşıyıcı olursa ilerde anne olmak istediğinde bebeğinden yana şüpheye düşcek
arirangg TubaDMR4 İnşallah🙏 Benim de eşim taşıyıcı, ben değilim. O yüzden sordum. Doktor bir şey olmaz dedi bize de
myangelson TubaDMR4 inşallah sağlıklıdır 🤲🏻 taşıyıcı olması çocuğunun hasta olacağı anlamına gelmiyor ki yani eğer ileride evleneceği kişide görülürse taşıyıcılık o zaman risk oluyor. Bende de taşıyıcılık olabilir mesela ama eşiminki pozitif gelmediği sürece benden bakmaya gerek duyulmuyor taşıyıcılık hastalık anlamına gelmiyor. Bebeğinden de bebeğine taşıyıcılık çıkar en fazla. Zaten şimdi evlenirken bakılıyor öyle bir durum ile karşılaşılırsa en başından bakılmış olacak genetikli tüp bebek desteği alacaklar devletten. Şuan bunları düşünmek için inan çok erken ama 🥲
TubaDMR4 arirangg babada olduğunda sıkıntı olmuyormuş sadece taşıyıcı olabilirmiş canım inşallah taşıyıcı dahi olmaz bebeklerimiz
Muratefe_04 Mucizemibekliyorum_ ben evlendikten sonra nikahını kiydim o sırada hamileydim sonra sağlık ocağından aradılar eşim tasiyiciymis bendende kan aldılar ben 5 aylık.hamile olduğum için doktorum laboratuvardan rica eti test bir haftada çıktı çok şükür benim normal çıktı birşey olmaz dedi eğer bende taşıyıcı olsaydım işte ozmn sıkıntı olurdu
Elfklc Mucizemibekliyorum_ Sağlık ocağına 2022 Ağustosta verdik 2023 şubatta şüpheli diye sonuç geldi ve ben 3 aylıktım eğer imkanın varsa özel laboratuvarda yaptır hem kesin sonuç hem hızlı
gakkoyengee Rabia234 ben geçen gün aile hekimine gittim başka bi sebepten dolayı hamile olduğumu öğrendiğim gün sma testi yaptıracaktık sonra hamile olduğumu öğrenince iptal oldu bu durumdan bahsettim doktorum şimdi yapsak çocuk testten önce gelicek yani o yüzden gerek yok dedi sonuçlar çok çok geç çıkıyormuş böyle diyince iki kere iptal oldu hamileyken yapıldığını bilmiyordum
pandasever gakkoyengee doktorunuzun ki umursamazlık. Üniversite hastanesi var dış merkezler mukahhak doktor olarak bu teste yönlendirmesi gerektirdi. Sağlıkla kucağınıza alın inşallah
Cinarrgamze gakkoyengee doktorunuz biraz umursamaz davranmış açıkçası bizde hamileyken öğrendik eşimin taşıyıcı olduğunu doktorum hemen üzerine hamile notu ile acil kodla benden kan alıp yolladı hemen sonuç geldi iki haftada eşiminki 5 ayda çıkmıştı
161823ym Neslihan1 başınız sagolsun allah sabırlar versin insallah ablam da amerika da yasiyor 1 kizi var 2.ye hamile ama tasiyicisin demisler ablama enistemden de kan aldilar sonuc ne olur acaba kizinda sağlık problemi yok
Neslihan1 @161823ym iki sma taşıyıcısı olup sağlıklı cocukta elde edilebilir %100 sma olacak diye bir kural yok iki tasiyici sperm ve yumurta döllenmesi sonucu sma olusur.anne taşıyıcı inşallah baba taşıyıcı çıkmaz 🤲 ciksada dedigim gbi sağlıklı taşıyıcı ve sma 3 unden biri olacaktir bebekte
pandasever Neslihan1 sma riske atılacak bir hastalık mı peki. Şansa bırakılacak daha doğrusu. Araştırma hastanesi iki taşıyıcının kesinlikle tüp bebek yapmak zorunda olduğunu söylüyor.
MucizemGel TubaDMR4 Mutlaka tıbbi genetik doktoruna git canım devlet hastanelerinde var. Hem için rahat olsun . Genetikçiler bu iş için onemli
TubaDMR4 MucizemGel evet öyle yapalım yanlış çıkma ihtimalide varmış detaylı genetik test yaptıralım dedi doktorum
MucizemGel Canlar lütfen hamile kalmadan önce bu testi yaptirin. Devlet hastaneleri tıbbi genetik bölümleri yapıyor bizimki 1 aya cıktı. Bazı şeyleri erkenden bilmekte fayda var.