Handearsy Merhaba kızlarr.. Uzun uzun anlatıcam şimdiden söyleyim 😄 Bu forumda o kadar çok şey öğrendim ki, yaşadığım yaşamadığım yaşama ihtimalim olan her türlü konu hakkında az çok bilgi sahibi oldum. Öncelikle bunun için buradaki tüm annelere çok teşekkür ediyorum 🤗 Gelelim bizim Doğum hikayemize.. Ben tüm hamileliğim boyunca o kadar rahattım ki. Ne bir mide bulantısı ne bir sancı ne kanama zerre kadar rahatsızlığım olmadı çok şükür.. Çok hareketli bir hamilelik yaşadım. Hamileyim diye hiç yatmadım, her işimi yaptım, gezdim tozdum. O yüzden aylarca normal Doğum hayali kurdum. Her kontrole gittiğimde bebeğin iri olduğu söyleniyordu ama şeker vs olmadığı için ben mutlu oluyordum bunu duyduğuma. Ta ki son haftalara gelip doktorum sen bunu normal doğuramazsın diyene kadar. 38. Haftada 3500 dü kilosu bebeğimin. Bu hafta doğarsa kurtarır başı ama gününü doldurursa normal Doğum olmaz diyordu doktor. O an kendimi çok kötü hissettim o güne kadar aklımda sezaryenin s’si bile yoktu. Eve geldim sancım gelsin Doğum başlasın diye yapmadığım kalmadı. Sıcak duş, yürüyüş, Merdiven, pilates, her türlü şeyi denedim. Yok Allah Yok. En ufak sancı yok. Nst ye giriyorum 1 cm bile açıklık Yok. Hatta burda da yazdım yalancı sancı bile yok 😄 Her ne kadar yanlış olduğunu bilsem de yemek yememeye başladım bari daha fazla kilo almasın diye. 39+1 de tekrar kontrole gittim ve şok 😱 hiç bişey yemediğim halde benim tosunum 1 haftada 700 gram almış 😂 4200 dedi kilosuna. Doktor riske atamam bebeği bebek doğsa bile sen paramparça olursun yarın alalım bebeği dedi. El mahkum kabul ettim iyi ki de inat etmemişim 😊 O gece bitmek bilmedi, annem sürekli son rahat gecen uyu diye ısrar etse de sabah oğluma kavuşacağım düşüncesiyle uyumak ne mümkün 😌 Sabah oldu heyecandan kalbimde kuşlar çırpınıyor. Hastaneye gittik işlemler yapıldı. Önlüğümü falan giydim sonda takıldı herkesle öpüştüm ve beni ameliyathaneye götürdüler. Masaya oturdum tir tir titriyorum. Sırtımla belimin ortasından iğne yaptılar. İğnenin vücudumdan çıkmasıyla ameliyathanede bir koşuşturma başladı ‘hadi hadi hemen çabuk yat’ sesleri.. Neye uğradığımı şaşırdım meğer spinalin etkisi kısa sürdüğü için hemen başlamaları gerekiyormuş. Bunu duydum ama korku tavan yaptı bende. Ya uyuşamazsam diye. Bu sırada ayaklarımdan ısınmaya başladım. Müthiş bi histi. Uyuşmaya başladığımı anladım ama hemen başlamasınlar diye doktoruma ‘ben daha uyuşmadım sakın başlamayın’ diyorum sürekli. Doktor perdeden bakıp tamam sen uyuşunca söyle bize diyo. Ben hala ‘uyuşmadım, uyuşmadım, hala uyuşmadım’ diye sayıklarken bi ağlama sesi duydum. Hayatımın şokuydu. Doktor bana bakıp güldü uyuşmadın mı hala dedi. Ebe oğlumu gösterdi. Allahımm, hayatımda daha güzel bir an yaşamadım ben.. Sonra tabi o ağladı ben ağladım o ağladı ben ağladım 😄 Hemen bebeği alıp götürdüler odaya. Arkasından da beni dikip çıkardılar. Kızlar aslında 1 saat i sürmüş ama sanki üç dakika sürdü doğumum. Hiç korktuğum gibi olmadı. Tabiki sonrasında ağrım sızım olmadı diyemem. Oldu ama İnan’ın geçiyor. Dikişlerim de yapıştırma olduğu için fazla zorlanmadım. Benim için tek zorluğu hemen sütümün gelmemesiydi. İlk gün nerdeyse hiç yoktu ama ben yine de göğsümü verdim bebeğime. İlk gün mama başladık. Ertesi gün damla damla gelmeye başladı. Bugün 4. Günümüz (Maşallah) gayet güzel indi süt. size tavsiyem sezaryeni gözünüzde büyütmeyin. İkisinin de kendine göre güzelliği ve zorluğu var. Sizin ve bebeğiniz için hangisi sağlıklıysa doktorunuza inanın, ve Allah’a bırakın. Ve sütün mü Yok acaba, göğüslerin küçücük falan diyen olacaktır. Asla takmayın. 9 ay o canlıyı karnında taşıyan damarından kanından besleyen bir kadının sütü nasıl gelmezmiş, öyle bir mucize ki kadın bedeni. Yeter ki vazgeçmeyin. İşte böyle kızlar 😊şuan Yanımda uyuyor yavrum 😍. Emin olun her acı sancı gidiyor geriye mükemmel bir manzara kalıyor. Hepinizin bu duyguyu hayırlısıyla yaşamasını temenni ediyorum. Hepinize güzel sağlıklı doğumlar.. 🤗💕💕
Sirvanaydiner Handearsy nasıl güzel. Doğumum yaklaşınca böyle güzel şeylere ihtiyacım olduğunu fark ettim🙈 Allah musmutlu sağlıklı bi ömür geçirmesini nasip etsin canım gözünaydınnn
Oznr Handearsy sezeryandan korkan biri olarak bunu okumam iyi oldu(dogum seklim hala belli degil ne kadar şimdilik normal gorunsede ) saglikla büyütün herseyin hayirlisini nasip eder rabbim
VikiViki Handearsy yaaa ne güzel anlatmışsınn😍 MaşAllah Allah hayırlı sağlıklı etsin İnşAllah 🤲 banada 37. Haftadayım doktor iri bir bebek dedi haftaya kadar kendi doğmazsa sezeryan yapcam dedi çom korkuyorum ama senin yazını okuyunca rahatladım❤️
Handearsy Sirvanaydiner teşekkür ederim canımm hep güzel şeyler düşün sonunda Harika bir ödül bekliyor 🙏🏻
Handearsy Oznr Aynen canım benim rabbim bir avazda kurtarsın, hangisi olursa olsun Benim ve bebeğim için en iyisi buymuş demekki diye düşünülmeli 🤚🏻❤️
Handearsy VikiViki Ahh.. çok sevindim rahatlamış olmana 😇 Korkma kuzum tabiki normal Doğum daha sağlıklı (çoğu zaman) ama sezaryenin de çok avantajı varmış emin ol 😉
Handearsy Yagmur97 Hayır hiç acı hissetmedim yalnızca baskı hissettim sanki üstüme 3-4 kişi oturmuş gibi. Zaten o histen iki dakika sonra bebeğim doğmuştu. Odaya geldikten yaklaşık 1 saat sonra tamamen açılmıştım yani toplam 2 saat falan sürdü uyuşukluk
Handearsy BurcuDiner 🙏🏻 Bu duygunun tarifi imkansız.. Okuduklarınız yaşayacağınız duygunun milyonda biri 😇 ❤️
deletedmom734 Handearsy yaaaaa❤❤❤❤❤❤❤ çok güzel son 25 26 günüm..... darısı başıma..... bizede dua et bebeğini Allah bağışlasın
Alyatospik Oyy maşşalah Paşa’ya ❤️❤️inşallah bizde sağ Salim alırız kucağımıza birşey sorucam ben sezaryen de bebeğimle aynı anda odaya girmek istyorum olur mu öyle şey ki
Handearsy Alyatospik İnşallah canım yavrunla birlikte böyle Doğum hikayeni yazmak sana da nasip olsun 🙏🏻💕 Benim aklıma gelmedi bunu istemek ama özelde yapacaksan ebelerle konuşulup halledilir bence sen dikilene kadar ameliyathanede olmasa da bir odada bekletebilirler
rfzsB Handearsy sezeryandan sonra yapıştırmayı doktor mu yapıyor yoksa senin isteğin miydi,bide fiyat farkı oldu mu
Handearsy rfzsB Benim doktorum bütün sezaryenlere yapıştırma yapıyor cnm özellikle istemedim . Diğer dikişi yapmıyormuş zaten epeydir
Minikpopo Handearsy Yaaa maşallaahhh Allahh bize de nasip etsin inşallah hayırlısıyla canım yaa ☺️😍 Allah analı babalı büyütsün hayırlı sağlıklı evlat olsun inşallah canım benim gözünüz aydın ❤️🙏🏻😊
Handearsy Minikpopo Çok teşekkürler kuzum benim de bütün iyi dileklerim, dualarım yavrusunu kucağına alabilmeyi hayal eden sizlerle 🙏🏻💕 Sağlıkla huzurla doğsun yavrun ❤️
Mgsrcn Handearsy ayy ne güzel anlatmissiniz masallah hayirli omurlu olsun insallah darisi başımıza 😍🙏
Handearsy Mgsrcn İnşallah canımm inşallah rahat, sağlıklı, kolay bi doğumun; akıllı, sağlıklı, hayırlı bir evladın olsun senin de 🙏🏻❤️ Dualarım sizlerle 🤗
Elanaz Handearsy Maşallah bebeğine de ailenize de, sevgiyle büyüsün. Ayrıca çok güzel bir anlatım olmuş, benim gibi bir duygusuzun bile gözlerini doldurdun.
Handearsy Elanaz 😄 Duygusuz muuu 🤭 inşallah yavrunu sağlıkla kucağına al da ne methiyeler düzüyosun ona bak bakalım duygusuzluk kalıyor mu 😍