Eğer zararlı olsa kadın veteriner hekimler nasıl çocuk doğuruyor? Onlara niye bir şey olmuyor?
Benim biri 6 diğeri 6 buçuk yaşında 2 kedi bebem var, kardeşleri de yolda (23+5). Bırak kendi aşılı, paraziter uygulamaları yapılmış, kaliteli mamalarla beslenen ev kedilerimi sokaktaki kedileri bile ağzıma soka soka severim. Toksoplazmam negatif. Hatta şaşırıp doktora sordum, çocukluğumdan beri hayvanlarla iç içeyim, mutlaka bağışıklığım vardır, önceden geçirmişimdir, bi yanlışlık olmalı dedim, yanlışlık yoktur, yediğin yeşillikten, etten daha çok kork kediden korkacağına dedi.
Bi tane kedim cüsseli ve cüssesinin farkında değil asla, kendini hala bebek sanıyor. Kucakta gezdirilmek, omuzda durmak istiyor ama kendisi yaklaşık 8 kilo olduğu için biraz zorluyor. Bi de hoplamayı zıplamayı çok sever. Bir tek ondan korkuyorum. Cüssesini fark etmeyip bebeği sevmek için üstüne çıkmak isterse diye. Onun için de sürekli benim gözetimimde olacaklar.
Şimdiden yatak odasının ve salonun kapısını kapattık, artık giremiyorlar ki bebek doğduğunda ona tepki olarak yaptığımızı düşünmesinler, bu yüzden kıskanmasınlar. Arada bir telefondan bebek sesi açıyorum alışsınlar diye, telefonu koklamak istiyorlar. Doğduğunda, eve geldiğinde tepkilerini görmek için sabırsızlanıyorum.
Kedilerimi ömürlerinin yaklaşık 12-13 yıl olduğunu bilerek sahiplendim. Onlar için bir yerde yatılı misafir olarak kalamıyorum. Onlar kaliteli mama yesin diye gerekirse kendimden kısabilirim. Sorumlulukları benim üzerimde çünkü. Onlar da benim çocuğum.