Polatalemdar beyzaaak başka bişey yapmanıza gerek yok iş yeri hallediyor izniniz bitince paranız yatıyor
Polatalemdar Tombee ben toplu para aldım ayrı ayrı nasıl oluyor bilmiyorum inanın ben 16 hafta için 22 bin aldım
Polatalemdar nerminnn_ evet bı sıkıntı olmuyor parada 😊aynen maaşa göre değişiyor ben asgarî uzretli olarak böyle aldım daha fazla maaş alan daha çok alıyor
Polatalemdar Dyqsall ne zaman yaptınız doğum 2023 de mi acaba ben 2023 de doğum yaptım 2022 de izne çıktım
Polatalemdar Eceaysezdmrr öyle olmuyor maalesef yasak doğum izninde olan iş yerinde bulunmaması gerekiyor ama yinede sgk’yı (170) arayıp bilgi alabilirsiniz 😊
Eceaysezdmrr Polatalemdar anladım suan 33 haftalık oldum haftaya kontrol bar 34 de çalışamaz raporu alıp versem işyerine peki olurmu yani bu şekilde alabılırmıyım
Polatalemdar Eceaysezdmrr tam32 de almaliydiniz niye böyle geçe bıraktınız ben çok bilmiyorum ama bı sgk’yı arayın isterseniz
Gizemlibirisi Polatalemdar baktım ama halen 90 gün gorunuyor bir sene yazmıyor.neyse kısmet artık hamile olduğumu öğrenince işten cikarmazlarsa izne ayrılırken alıriz belki biseyler
Tubaaaa1 Polatalemdar Merhaba para 4 ayın sonunda yatıyor diye biliyordum ama size erken yatmış öyle değil miydiii
Polatalemdar Kadersss hayır 32 haftada çalışamaz raporu alıp iş yerinize veriyorsunuz onlar hallediyor emzirme ve doğum yardım parasını siz bebeğin tcsi ve doğum raporunuzla başvuru yapıyorsunuz(SGK müdürlüğünden)
Meray29 Polatalemdar emin mısınız normal çalışsak asgari ücretden 4 ay ücreti toplam 34.000 yapıyor SGK maaşın hepsini ödemiyor ki sizin söylediğiniz fazlası. 8500*4 = 34.000 / 34.000inde 3 de ikisi yatmasi gerekmiyormu yani 22 bin küsur
busrabrbr Meray29 aynen öyle 2023 için 24,000 tl civarı oluyor doğum paramız , maalesef eksik ödüyor devlet maaşın tamamını alamıyoruz 😒😒 ayrıca bizim maaşımız esas aşınmıyor tavan ücret brüt olarak hesaplanıyor
Polatalemdar Meray29 o kadar bilmiyorum internette görmüştüm ben 2022 de izne ayrıldım ben 22 bin aldım bu sene ne kadar bilmiyorum internette öyle yazıyordu doğru da olabilir belkide 24 bin filandir
Meray29 Z-ynp48 memurların doğum izninde maaşı yatıyor biz özel sektör çalışanları izinde maaşımizi almadigmiz için rapor parasi yatıriyor SGK
Beybiacar Polatalemdar Polatalemdar merhaba bende çalışıyorum ilk gebeliğimde nerdeyse 7 bin aldım başkada almadım 2021 yılında ama o zaman yarı zamanlı çalışandım şimdi tam zamanlı yatıyor sigortam benim ikinci gebeliğim ve izin süresi doğumdan sonra 6 ay daha olacak sizin kaçıncı gebeliğiniz ve bende o kadar alırmıyım
Polatalemdar Beybiacar benim ilk gebeliğim alırsınız tam zamanlı calisansaniz eksik alma gibi bı şansınız yok devlet veriyor bunu
Melkur Polatalemdar merhaba 32. Haftamda hastane bana çalışabilir kağıdı vermişti geçen hafta 37. Haftaya geçince otomatikman sisteme düşersiniz dedi hastane bu şekilde bi sorun olmaz herhalde değil mi
Polatalemdar Melkur yinede işinizi şansa bırakmayın derim doktora 37 haftada bidaha gidip raporu isteyin bazen unutuluyor Sonra gitmediginiz için pişman olmayın ♥️♥️
designermoms Polatalemdar merhaba benim de bu aralar çok aklıma takılan bir şeydi Ben normalde uzun zamandır çalışan biriydim sadece evlendikten sonra bir 4 5 ay çalışmadım hamileliğimin 5. Haftasında tekrar işe başladım Mayısın 9unda benim 32+0 oluyor yani doktorumdan rapor isteyeceğim Şimdi ben araştırdığımda 90 gün sigorta şartı aranıyordu benim fazla fazla var Şubattan sonra da yani yeni asgari ücretten sonra da 90 günüm olmuş oluyor. Ben 2023 doğum parası mı alırım yoksa daha önceden başladığım için 2022 doğum parasından mı alırım. Bir de yarısı doğumdan önce yarısı doğumdan sonra diye bir şeyler görmüştüm onlar yanlış mı oluyor Çok teşekkür ederim çok kafama takılan bir şeydi 5 haftam kaldı izne çıkmam için
busrabrbr designermoms 2023 ‘te izne çıkacağınız ve doğum yapacağınız içim 2023 brüt ücret üzerinden hesaplanacak alacağınız para , muhtemelen doğum izni gittikten sonra 16 haftalık maaş toplu yatırılıyor
Polatalemdar designermoms rica ederim 2023 doğum parasından alırsınız bazılarına yarı yarı yatiyormus ben toplu aldım 🥰🥰 baya sigortanız var alabilirsiniz bende o şekilde aldım 5.6 sene çalıştım bebeğim oldu ilk aylar çalışmadım sonra çalisiyor olarak sigortami yaptırdık o şekilde aldım 🥰
Panda09 Bizim kendi şirketimiz var eşim dışardan sigorta yatıyor bana. Şubattan beri full yatıyoruz bende doğum parası alabiliyorum demi konu hakkında bilgi verebilir misin acaba ? 💙
mylittlebabym Panda09 evet canım sigortalı isen alırsın bende kendi şirketimizde çalışan olarak görünüyorum ilk yarısını aldım bile :)