Polatalemdar Hlycsr91 doğum parası için çalışıyor olmanız lazım yanı sigortalı olmanız lazım hamileliğinizin 32 haftasında hastaneden kadın dogumcudan çalışamaz raporunu alıp iş yerine vermeniz lazım onlar gerisini hallediyor daha sonra doğum yaptığınızda raporunuzu alıyorsunuz hastaneden izniniz bitince de para yatıyor 🌹
Polatalemdar Mumm91 çalışıyorsanız hamileliğinizin 32 haftasında çalışamaz raporu alıp iş yerinize vermeniz lazım çalışıyorsanız da sadece emzirme ve doğum yardım parasını alabilirsiniz oda bulunduğunuz ilde SGK müdürlüğüne filan bebeğin kimliğini çıkarmaya gittiğinizde başvurabilirsiniz 🌹 doğum yaptığınızda hastane doğum raporu veriyor onunla başvuru yapiyorsunuz
gunesinannesi_ Polatalemdar Ben de asgari ücretli bir işte çalışıyorum ilk gebeliğim olduğu için doğum parasını ilk defa duyuyorum daha 5 haftalık olduğum için yavaş yavaş araştırıyorum detaylı bilgi verme şansınız var mı🥰
Polatalemdar gunesinannesi_ veririm tabiki daha detaylı. 32 haftada doğum iznine çıkıyorsun kadın doğum doktorundan raporunu alıyorsun eğer 32 de çalışmak istiyorsan yine 32′de çalışabilir raporu alıyorsun eğer çalışmak istemiyorsan çalışamaz rapor alıyorsun çalışırsan 37 haftada çalışamaz raporu alman lazım bu raporları iş yerine veriyorsun iş yeri onu hallediyor doğum yaptığın zaman hastaneden doğum yaptığına dair rapor alıyorsun iznin bittikten sonra da doğum paran yatıyor PTT’ye ayriyeten emzirme parası ve doğum yardım parası için hastaneden sana doğum raporunu verecekler onunla SGK’dan başvuru yapabilirsin
Polatalemdar Ernurr ben 22000 aldım 2022′de doğum izne çıktığım için 2023′te doğum izne çıkanlar 2023′ün parasına göre alacaklar 38.000 tl
Ernurr Polatalemdar bende doğum iznine çıktım haftaya sezeryan olacağım nereye başvurdun acaba özel sektörde çalışıyorum
Polatalemdar Ernurr doğum iznine ciktiysan biyere başvurmana gerek Yok izne çıkarken aldığın raporu iş yerine verdiysen onlar halleder doğum yaptığın zaman doğum raporu vermeleri lazım yanı dosyanı kapatmaları lazım başkada bişey yapmaya gerek yok🌹
Polatalemdar Ernurr hamileliğinizin 32 haftasında rapor aldınız mı rapor aldıysanız işyerinize vermeniz gerekiyordu iş yeri onu hallediyor zaten bir yere başvurmanıza gerek yok eğer bunları yaptıysanız Zaten doğum izniniz bittikten sonra PTT’ye paranız yatıyor
busragil adatuna bu iş yerinden işyerine değişiyor sanirim. Bizim sirkette her ay yatti arkadasimiza duzenli olarak
Melkur Polatalemdar merhaba 32. Haftamda hastane bana çalışabilir kağıdı vermişti geçen hafta 37. Haftaya geçince otomatikman sisteme düşersiniz dedi hastane bu şekilde bi sorun olmaz herhalde değil mi
Tugbayildiz21 Polatalemdar peki ben bağkurluyum kendi şirketim var yani. Orada işler nasıl oluyor biliyor musunuz? Benim de doğum parası almam mümkün mü?
Ebrulianne06 Polatalemdar benm iki sorum olcakti :) 1. Dogum iznine ayrildigimda isveren devlete prim oduyo mu Dogum izni bitince isten ciksam da rapor parasi alabilir miyim ne kadar daha calisiyo gorunmem lazim
Polatalemdar Ebrulianne06 doğum iznine çıktığınızda iş yeri sigortanızı ödemek zorunda Doğum izni bittikten sonra çıkabilirsiniz doğum parası alabiliyorsunuz ama yinede emin olmak için 170 (SGK) birimini arayıp daha detaylı öğrenebilirsiniz çok yardımcı oluyorlar🥰🥰
Maverazehra Ebrulianne06 Polatalemdar Yanlışınız var. Doğum iznine çıkınca siz bildiğiniz askerlik dönemi gibi sonradan (emekli olurken) satın alacağınız bir döneme girmiş oluyorsunuz. 32.de haftada izin alınca ne işyeri ne de başka yer sigorta ödemesi yapmıyor sadece devlette öyle görünüyorsunuz. Herhangi bir para ödeme vs. yok. Doğumdan önce 2, doğumdan sonra 2 toplamda 4 ay alınan bu izin süresi dolunca (iki izin de ayrı ayrı alınıp işyerine bildiriliyor) işten çıkış yapabilirsiniz. İzin sürecinde işten çıkma olmaz.
Bebetlm Sezen01 evet canım kamu yada özel olarak bi ayrım yok çalışan tüm gebeler alabiliyor rapor ücretini alabilmen için son 1 sene sigortan olması gerekiyor rapor süren bittiğinde işe dönmesen bile devlet yatırıyor ücretini alo 170 e sormuştum netle brütün ortalaması demişlerdi
Simya Sezen01 kamuda böyle bsey yok.. Siz mesela analık izmine cıkınca 32 yada 37 de çalışamaz raporu alsanız bile maaş yatıyo biz sgklılara maaş yatmadıgı iicn o yatmayan parayı doğum parası adı altında devlet ödüyor
Kubraylmzaltneli Sezen01 kamu personelinin maaşı kesilmediği için doğum parası alamaz. Yani siz raporlu olduğunuz dönemde zaten maaş alacaksınız.
Smootie Polatalemdar dogum iznine derken 32 de aldıgımız çalışamaz raporundan doguma kadarki süredeki sigortayı mı ödemek zorunda
Aysecan0335 Aa 38 binmi alıcaz benimde asgariden yatıyor 24 25 bin falan alacağız sanıyorum , mayısın ilk haftası alıcam bende doğum raporunu hayırlısıyla
Polatalemdar Aysecan0335 ben dediğim gibi 2022′de çıktım doğum iznine ocakta doğum yaptım ocağın üçünde ben toplam 22.000 lira falan aldım Ki siz mayısta çıkacağım diyorsunuz siz daha fazla alırsınız 24′ten daha fazla alırsınız