Ben tüp bebek tedavisi ile 4 yılda hamile kaldım. Hamileliğimin 21. haftasında detaylı ultrasonda açılma olduğu farkedildi. Gittiğim doktorum evde yatarak fitil ile bi sorun olmayacağını söyledi. Detaylı yapan doktor ise acil serklaj gerekli dedi. İki farklı görüş olduğu için perinatolog ile görüşmek istedim. Randevuya gittiğimde açılmanın olduğunu ve bebeğin kesesinin oraya çıktığını gösterdi. O gün acil serklaj oldum ve 16 hafta sadece tuvalet için kalkarak 37+0 haftada bebeğime kavuştum. Normalde 38+4 sezaryen günümüzdü ama kızım dikişlere baskı yaptığı için ve sancım olduğu için kontrole gittiğim gün doğuma alındım.
Öncelikle odam hazırlandı ve oraya geçtim. Damar yolu, nst yapıldı. Sonra anestezi doktorum geldi ve epidural kararı aldık.
Böyle sakin sakin yazdığıma bakmayın. Çok korkuyordum sezaryen olmaktan. O ameliyathanede ne yapacağım, sonrasında çok mu ağrım olacak, bebeğim gününü tamamlamadı birşey olur mu diye çok ağladım.
Neyse sonra doktorum geldi ve hadi gidiyoruz dedi. Ameliyathaneye indik ve bana epidural yapıldı. Hiçbir acı hissetmedim. Çok kolaydı gerçekten korkulacak bisey yokmuş. Daha sonra ameliyat başladı ve ben cok ağladığım için sakinleştirici yapıldı. Midem çok bulandı her defasında söyledim ve hemen müdahale ettiler, kısa sürede geçiyor bulantı. Dokunmaları hissediyorsunuz ama acı asla yok. Karnımdaki çekiştirmelerden bebeği çıkardıklarını anladım ama hiç acı hissetmedim. Kızım doğduğunda hemen ağlamadı, çok minikti. Bana gösterdiler ve hemen müdahale ettiler. Sonra ağladı, yanıma getirdiler fotoğraf çektiler ve gitti. Ben sonra çok rahatladım dikişlerimin bitmesini sakin bi şekilde bekledim. Ekstra olarak serklaj dikişimde doğumda alındı. Doktorum kızımın yoğun bakıma gideceğini söyledi ama çok şükür odamızda beni bekliyordu minik mucizem. Odaya geldikten sonra hemen emzirmem için hemşireler yardımcı oldu. Karnıma bastırma olayı bende olmadı, yapmadılar. İlk kalkışta çok çok az yanma hissettim zor olmadı. Uyusukluk geçtiginde yanma oldugunu söyledim iğne yaptılar ve bir daha sezaryen yerimde ağrı olmadı. Epidurale bastım ama zaten cok acım yoktu şükür. Benim omzum çok ağrıdı. Yatmakta cok zorlandım. Doğum kolaydı ama o omuz agrısı baya uğraştırdı beni. Şimdi çok şükür iyiyim. Ertesi güb hemen ayaklandım. Doktorum bol bol gezmemi ve su içmemi istedi. 2460 gr 47 cm olarak doğdu. Kızım 5 günlük oldu çok şükür. Birbirimize alışmaya çalışıyoruz. ❤️ unuttuğum veya sormak istediğiniz şeyler varsa fırsat buldukça yazacağım. 🐣