Danne bende önce kusma tedavisi uyguladılar, düşmedi. Sonra kullandığım ilaçları kestiler, kusma tedavisini durdurdular, yine değerlerim düşmedi. En son ursactive başladılar. O düşürdü. O arada safra asidi testi de verdim.
3 farklı doktor ilaç hakkında 3 farklı yorumda bulundu. Ursactive yazan doktor sabah2 akşam 2 tablet almaya devam et dedi, kendisi uzman dahiliyeciydi.
Beni hastaneye yatırıp takibimi yapan doktor doz olarak fazla gibi dedi, kendisi kadın doğumcumdu.
Detaylı ultrason için gittiğim doktor bu haftalarda kolestaz olmaz, boşa ilaç kullanıyorsun dedi, kendisi doçent perinatologdu.
O yüzden ilaç konusunda net bir yorumum yok 😂 ama bu hafta sabah 1 akşam 1 kullanmayı denedim. Kan verip değerlerime baktırdım ve değerlerimde yükselme görmedim. O yüzden şimdi günde 1 tablete düşürmeyi düşünüyorum. Salı günü kadın doğumcumda randevum var, ona da durumu anlatacağım bakalım, o ne diyecek. O yüzden söylediklerim asla bir öneri değildir, başımdan geçenler sadece. Yoksa bu ilaç zaten gebelij kolestazında doğuma kadar kullanılan bir ilaç. Bir tehlikesi olsa kullandırmazlar diye düşünüyorum. (zaten hastaneden çıktıktan 1 hafta sonra falan detaylı ultrasona gittim ve bebekte bir sorun görülmedi. Eğer bir şey olsaydı görülürdü diye düşünüyorum.)