sarya21 Cismmpoyraz48 zaten vardı bu yeni birşey değil benim oğlum 3 yaşında o doğduğunda almıştım doğum yapan her anneye veriliyor sosyal hizmetlere doğum raporunu vermeniz yeterli
Cismmpoyraz48 sarya21 onu biliyorum 1 kerelik olanı diyorsunuz dmi siz 1 kerelik olansa onu bizde almistik süt parası
sarya21 Cismmpoyraz48 evet bir defalık olani diyorum ancak süt parası ayrı onu sgk ödüyor doğum yardımı ayrı yazıyı paylaştım ordan okuyun tüm ayrıntılar var
Hayalvemasal00 Ebalp Canim bizde alabiliyoruz. Senin dediğin ayri bir sey olabilir. https://www.sozcu.com.tr/2018/saglik/2018-dogum-parasi-ne-kadar-kimler-alabilir-basvuru-nasil-yapilir-2213700/ Burdan bakabilirsiniz sut parasida ilk cocuk parasida alınıyor. Herkeste faydalanabiliyor. Yeterki başvurun
Ebalp Hayalvemasal00 evet canım senin attigin var zaten ama benim soyledigim yeni soylendi haberlerde coul gebelereymis sadece
Armgn Evet bu yeni birşey değil uzun zamandır var zaten bir kereye mahsus doğumdan sonra 2 ay içinde PTT’ye yatıyor para
sarya21 Doğum Yardımı 15 Mayıs 2015 tarihinden itibaren geçerli olan yasa ile yapılan yardım yenidoğan bebeğiniz için devletin sağladığı destekler ve yardımlar nelerdir sorusunun en önemli ve en çok aranan cevabıdır. Bu yasa ile birlikte 15 Mayıs 2015 tarihinden sonra doğan çocuklarınız için yardım parası alabileceksiniz. Ayrıca verilecek yardım paraları kaçıncı çocuğunuz olduğuna göre değişim göstermektedir. Örneğin ilk doğan çocuğunuz için 300 TL olan yardım parası ikinci çocukla beraber 400 TL’ye ardından gelen üçüncü çocuklar beraber ise 600 TL’ye çıkacaktır. 15 Mayıs 2015 tarihinden önce doğan çocukları için yardım parası alamasanız dahi bu tarihten öncesinde doğmuş çocuklarınızda dahil olabilmektedir. Kısacası 15 Mayıs 2015 tarihinden önce iki çocuğunuz olmuş ise bu tarihten sonra doğacak üçüncü çocuğunuz için 600 TL doğum yardım parası alabileceksiniz. Doğum yardım paraları hakkında bilinmesi gereken en önemli şey ise her çocuk başına birer kere doğum yardım parası alınabileceğidir. Yani doğum yardım parası bir maaş gibi değil sadece tek seferlik geçerli bir yardımdır. Yenidoğan yardım parası yanı sıra annelere ayrıca emzirme parası da ödenmesi gerekmektedir. Emzirme parası sadece tek seferlik olan bir ödeme olmasının yanı sıra herhangi bir başvuruya da gerek yoktur. Sizin adınız üzerine açılacak Ziraat Bankası hesabına otomatik olarak yatırılacaktır. 2017 yılı için emzirme para yardımı 133 TL olarak belirlenmiştir. Sadece tek seferlik olarak verilen ödeme en azından annelerin ilk etaptaki durumlarına ardım etmek amacıyla ödenmektedir.
Sonkayalar Sadece cogul gebelıklere verılecekmıs her ay ıkıze 300 ucuze 450 lıra olarak 0-2 yas asılarını tam yaptırma sartıyla ve valılık belırleyecekmıs ıhtıyacı olana verılecekmıs yanı herkese degıl bende az once haberde dınledım benım esım askerı personel ben calısmıyorum valılık memur dıye vermez heralde bıze ıkız gebeyım bende
Meryemim Sonkayalar https://www.ssk.biz.tr/ikiz-cocuklara-dogum-yardimi/ Bu habere göre herkese veriliyor
Sonkayalar Bu yenı cıkıyor dogum veya sut yardımı degılmıs yanı onlar zaten var bır kerelık verılıyor
Cismmpoyraz48 sarya21 evet aldık o paraları.. Ama bu ikizlere ücuzlere bir kere degilde her ay verilecekmis sanırım
Hayalvemasal00 Ebalp dogrudur canim. Yeni yeni seyler çıkıyor cocuk doguralim diye:) artik kimin sansina ne kadar verilirse tabi gebeligine gore :)