Gebe_hanim Merhaba kızlar 2 gündür kalp atışımın artıp sonra normale döndüğünü hissediyorum kalp çarpıntısı herhalde 🙄 bir problem var mıdır 18 haftalık hamileyim
Freyan Gebe_hanim bende de oluyor bazen geçiyor ama tansiyonum da normal çıkmıştı. Vücut bence bebeğe alışıyor onun için kan pompalıyor 2 katı
Cikoleyla Gebe_hanim benim de kanım 8’lerde bende de oluyor, azıcık efor sarfedeyim hemen kalp atışlarımın hızlandığını hissetmeye başlıyorum dinleniyorum
Cikoleyla Gebe_hanim bana damardan demir yüklemesi yapıldı ama yine de 9 olamadı kanım. Şuan 8.7 ama ben Akdeniz anemisi taşıyıcısıyım. Bu kan değerlerinin bir sebebi de o
Gebe_hanim Cikoleyla Bende Akdeniz anemisi taşıyıcısıyım benim de sebep o😒 doktor kontrolüm bugün bakalım bana bir takviye vericek mi o yüzden sordum vermediği takdirde doktorumu değiştiricem size denk gelmem iyi oldu aklımda soru işaretiydi bu demek ki bir şeyler yapılması gerekiyor kan düşükse
Cikoleyla Gebe_hanim benim kadın doğumcum dahiliyeye yönlendirdi, beni aylarca dahiliye takip etti. Birde kan önemli çünkü 25. Haftadan sonra bebeğin gelişimi hızlanıyor ve kana ihtiyaç oluyor, bence dahiliyeye gidin sizde
Qwerty_vpn Gebe_hanim baktım benım de 11 miş sınırda aslında düşük sayılır akdeniz anemisi diyince benim oğlumda da g6pd enzim eksikliği var. Karaciğerde olan bir enzimmiş. Favizim de deniyır fava yani bildiğimiz adıyla bakla yememesi gerekiyor. Onun da kanı hep düşük cıkıyor en son onun da 11 miş cocuklarda sınır 13. Bakla yedıgınde ya da herhangi bir enfeksiyonda kan değeri düşüyor gecen aylarda hastanede yattık bu sebeple 7 lere kadar dusmustu eger 6 lara gerışese kan verışecektı ama cok sukur toparladı🤲🏻 Yani sizin bu rahatsızlıkla ilginiz olabilir mi acaba
Gebe_hanim Cikoleyla Doktorumu değiştirdim devlet hastanesinde bir doktora gidiyordum özele geçtim bana da kan takviyesi yapmak istedi ama kaldıramayabilirsiniz dedi öyle deyince korktum taktırmadım 25. Hafta tekrar kan tahlili yapıp duruma bakıcaz
Gebe_hanim Qwerty_vpn Çok geçmiş olsun Allah şifa versin 🙏🏻 Yok bende öyle bi rahatsızlık yok kanım hep düşüktü anemi taşıyıcısı olduğum için hamilelikte daha fazla düştü 🤷🏻♀️
Cikoleyla Gebe_hanim kan takviyesinden önce demir yüklüyorlar damardan. Venofer yüklediler bana. Baya güvenli ve eski bir ilaç. Bence dahiliye ile de görüşün. Ama tabi hepsinden önce kan haplarını deniyorlar. Bende günde iki doz kan hapı işe yaramayınca damardan demir verdiler. O da çok yükseltmedi. Doğumda rezerve kan tutacağız dedi doktorum
Gebe_hanim Cikoleyla Geçmiş olsun canım benim demirim normal ferrum kullanıyordum zaten yorgun ve halsiz olursa gel tekrar dedi eğer öyle olursam dahiliyeye giderim Allah’a şükür iyiyim şuan
Yagmurcmn Gebe_hanim bir anda nefes nefese bile kalıyorum canım gebelikte oluyor yani nefes egzersizleri yap