Herseyguzelolsun7 ben geçen haftalarda aynısını yaşadım. 19. Haftadaydım. ALT 91 AST 55 ken başladı, sonra Alt 300 leri Ast 150 leri gördü. Doktor hastaneye yatış verdi, orada ilaç +serumla düşürdüler.
Gebelik kolestazı bu haftalarda görülmüyor dediler. Kolestaz tanısının koyulabilmesi için safra asidi testi de istiyorlar. Ayrıca kaşıntın var mı diye de sürekli sordular. Bazı hastaneler yapamıyor testi maalesef. Ben özel bi laboratuvarda yaptırdım. O da yüksek olunca kolestaz olabilir dediler. Gittiğim başka bie doktor bu haftada kolestaz olmaz, başka bir şey etkilemiştir değerleri dedi.
Sordukları sorular bitkisel bir ilaç kullandın mı? Folik asit kullanmaya devam ediyor musun? Çok fazla yöresel ot yedin mi? Kullandığın ilaçlar neler? Vs
Ben folik asit kullanımını bırakmıştım, demir ve kan ilacına başlamamıştım henüz. Bitkisel herhangi bir şey kullanmadım, ot vs yemedim ama yükseldi yani.
Çok fazla mide bulantısı, kusma da değerleri arttırıyormuş bu arada.
Şu an dahiliye takipliyim. Değerlerim düştü. Yine de hastaneye yatma korkusundan her hafta kan vermeye devam edicem. Yükseldiği an giderim ki anında düşürmek için uğraşsınlar.