Cemile4556 canım tabiki bir noktada haklılar. Şöyle birsey var ki normal doğumda kesi yapılsa bile şey gibi düşün hani bir yere vurdun bir yerini açıldı dikiş attılar. O kadar etkilemiyor seni ki yarım saat içinde kalkıyorsun zaten ayağa. Elbette onunda zorlukları var. Fakat sezeryan ise direk ameliyat sonuçta. Çoğu hastanede sezeryan olan çok yakınım vardı karnına kum torbası koyuyorlardı ufak ufak. Ya da direk ebe hemşire gelip karna bası yapıyorlardı çok acıyor diye anlatıyorlardı hep. Ama tabi önemli olan senin ne istediğin. Birinde önce çekiyorsun sanciyi birinde sonra gibi düşün. Normal doğumda inan annenin onu istemesi sancıları pozitif karşılaması çok önemli çünkü bebekte etkileyebiliyor. Mesela benim 5.5 saatte doğum oldu ufak bir kesim vardı hiç beni etkilemedi ama günlerce de sancı ağrı çeken oluyor biraz yapı genetik meselesi bence. Sen nasıl istiyorsan bu öyle olacak cok gördüm sezeryan olup hiç ağrı acı çekmeyen tabiri caizse at gibi koşturan. O yüzden ne istiyorsan onu yap çünkü başka birinin lafı ile yapılan seni mutlu etmez. Şimdiden hayırlısı olsun inşallah