mine3444 2 aylık anneyim ne gerekli ne gereksizdi benim için yazıyım şuraya :) ilk olarak 3-4 tane müslin alın kundak yaparsınız kustuğu için falan sık yıkıyorsunuz el altında yedek olmalı. Mayıs annesi olacağınız için sıfır kollu ve ya kısa kollu iç zıbın alın uzun kollu belki 1 adet olsa yeterli havalar az ısınmış olur ben şimdi bile sıfır kol giydiriyorum rahat ediyor. En az 5-6 adet takım alın hastane çıkışı değil de normal alt üst takımlar mümkünse kendinden eldivenli olsun. Eldiven falan almayın çıkarıyor hemen onun yerine çorap takarsınız. Mutlaka pofuduk bir battaniyesi olsun gece yatarken vs örtersiniz. Hazır kundak vs almayın ellerini çıkarıyor hemen kullanışsız. Bir tane emzik alın zaten tutmayacak el altında bulunsun yine de 0-2 ay alın 0-6 aylıklar büyük oluyor ağızlarına. Örgü yelek ceket battaniye hiç gerek yok kullanamıyorsunuz benim kızımda isilik alerji yaptı örgü şeyler. Puset olmalı kullanırsınız. Manuel göğüs pompası yerine elektrikli alın manuel çok uğraştırıyor hem doğumda hemen süt gelmeyebilir elektrikli işimi görmüştü. Lansinoh biberon almıştım 4 gün sütüm gelmedi mama verdim sonrasında meme reddi yaşamadık hemen aldı memeyi de. Sarı renkli hametan pişik kremi çok memnun kaldık biz. Eczaneden fizyolojik serum alın mutlaka tekli tüple satılanlar çok geniz yakıyor o yüzden eczanedekiler hem daha uzun gidiyor hem o kadar geniz yakmıyor burun aspiratörü ve yedek uç stok yapmanızı tavsiye ederim. 2 adet havlu alın bebek için bazen duştan sonra kakasını falan çok yapınca popo yıkama yapıyoruz. Bebek temizleme pamuğu alın ve mümkünse 1-2 ay ıslak mendil kullanmayın pamukla temizleyin altını.