cennetinsusu designermoms Gebelik şekeri olduğu halde mi tutabilirsiniz? dedi. Bende de gebelik şekeri varda tutmak istiyordum ama endişeliyim açıkcası belki denerim ilk gün.
designermoms cennetinsusu hayır daha şeker yüklemesi yaptırmadım bu Perşembe yaptıracağım ama benim belirtilerim kan şekeri düşüklüğüne gidiyor ben o belirtilerimi söyledikten sonra olmaz dedi. Normal olsaydı tutabilirsin sağlıklı dedi Bu perşembe anlayacağım inşallah bir şey çıkmaz
dedanur Fdmk bende 29 haftalığım çok tereddüt ediyorum tam kilo alma zamanı tutabilirmiyim bilmiyorum erken doğum riski felan olmasını istemiyorum nasıl olur hiç bi fikrim yok 😒
tazegebe58 maviruya doktorumla görüştüm iftar ve sahur arası su ve gıda açığını kapatabilirsen gündüz de halsizlik açlık vs olmazsa tutmanda sakınca yok dedi inşallah tutacağım ☺️
karansmomm Benden besleniyor , Yemek yerken bile hareketleniyor onu saatlerce aç bırakmaya gönlüm el vermez ki. Özellikle bebeğin geliştiği dönemdeyim tutmayacağım. Daha sonra telafi ederim inşallah 🙏
neanladinyurdagull Fdmk daha yeni gebeyim ama ama sağlığım oldukça kötü değerlerim çok düşük bu yüzden tutmayı düşünmüyorum
Fatmaa04 Fdmk bence tutabilirsen tut Ramazan ayındayız senede bir geliyo ne kadar güzel karşılarsak o kadar iyi Allah bu ayın hürmetine bebeklerimizi sağlıkla kucaklarımıza almayı nasip etsin. Tabiki sağlık sorunları olanlar tutamayanlar ayrı konu ama zorlanmayacak olup tutabilirsek aksatmayalım inşallah 🤲🏻 oruç yormaz aksine iyi gelir bedene şifadır hele ki böyle güzel bir ayda tutmak ben 31 haftalık hamileyim tutucam güzel giderse hepsini tutarım aksi bir durum olmadıktan sonra bu sevaptan mahrum kalmamalıyız 😇
Zbyde34 Fdmk 19 haftalığız bizde inşallah tutucam tutmaya çalışıcam iyi oldğum günlerde tutcam kusma vesayre tansiyonum felan kötü olursa çok zorlanırsam tutmuycam
Bsrcip Öğün aralarında ani acikmalar yaşıyorum yemek yiyene kadar da basım dönüyor elim ayağım titriyor ben tutamam bozarım orucu 🙁 öyle güzel zamana geldi ki ramazan güzel tutulurdu.
TugSozTan minigim1669 çok merak ettiğim için soruyorum. İnançlı doktorlarda o kadar ihtiyacımız var ki cümlesinde ne anlatmak istediniz ?
Fahin Fdmk 20. Haftadayim. Oruc beni zorlamaz normalde ama cok fazla acikiyorum sabah ac karnina uyaniyorum direkt. Bu sene tutamicam sanirim
dmtturan Fdmk Ben tutmayacağım inşallah daha sonra borçlarımı tutabilmek nasip olur .bebeğin suyu için yada enfeksiyon için günlük 3 lt su öneriyorlar ben 2 lt bile içemiyorum. kilo alsın aksilik olur erken doğar kilosu yerinde olsun diye de korkarken ona bu aç kalma durumunu yaşatamam yemediğimizde tekmeliyorlar beni doyur acıktım uyan diye ki 6 saat anca uyumusumdur. Bu eğer zorunlu olsaydı allahı Teala kazasını hak kılmazdı bizlere de. Allah tutanların niyetini kabul etsin
Seymaaaokms Fdmk 11+3 teyim çok istiyordum tutmak ama yemek yemediğimde çok kötü oluyorum midem çok bulanıyor kusuyorum orucu da bu şekilde tutmak istemiyorum normalde hiçbir Ramazan beni zorlamazdı ama bu defa riske atmak istemiyorum orucumu :( ama iyi olduğumu düşündüğümde bi deneyeceğim
Cekilmezbirkiz Normal şartlarda bile sistit çok sık olunurken hele de hamilelikte hiç riske girmeye gerek yok. Aralıklı oruç bile önerilmiyorken ( su içme sınırı yok) normal oruç nasıl tutulabilir. Telafisini sonra yaparsınız ama benimde tutmaya niyetim yok şu dönemde
Dilsay Vldn0212 Kız iftardan sahura 5 lt su iciyorum 😂😂😂Butun kuruyemisleri meyveleri tuketiyorum sütümü asla eksik etmem 😌İftarda da guzel hazirlarim hani eksik bırakmam😌Beni zorlamadi bugune kadar insallaj ramazanda da boyle olur☺️