Evet canım happy mom ailem çok şükür doğum hikayemi paylaşmak banada nasip oldu. Bilen bilir ilk doğumumdan 6 ay sonra tekrar gebe olduğumu öğrendim. Ve 14 ay arayla ikinci sezaryenimi oldum. Rabbim kolaylığını verdi ve çok güzel bir gebelik geçirdim sadece son 3 ay biraz zorlanmaya başladım. Dikişlerimden yana bir sıkıntım olmadı çok şükür ama hareket etmek zulümdü. Doktorumla görüştüm bu durumu ve 37+6 ya günümüzü aldık. Tabi biraz daha bekleyedebilirdik ama arası çok az olduğu için riske atmak istemedik. Doğumun olacağı günün gecesinden yemeyi, içmeyi kestim. Sabah 9 gibi giriş yaptık hastanemize. Son kontroller, damar yolu, Alp oğlanla biraz gözyaşılı veda vs derken saat 10.15 gibi ameliyathaneye indim. İlkinde spinal tutmadığı için baya yorucu bir süreç geçirmiştim bu sefer anestezi doktorumuz direk genel anestezi yapalım dedi. Ameliyathane sedyesine uzandım ve sondam takıldı. Sonda takılırken derin bir nefes alıp kendinizi serbest bıraktıktan sonra hiçbir şey hissetmiyorsunuz. Sonra 10.50 gibi beni uyuttular. Oğlum 10.55 te dünyaya gelmiş. Uyandıktan sonra ilk sorduğum oğlum ikinci sorduğum ağrı kesici yaptınız mı oldu. 🤣 İlk uyanınca evet biraz canınız yanıyor ama zamanla geçip gidiyor. Odama geldiğimde iki oğlumda yanyana beni bekliyorlardı. Dünyanın en güzel karesiydi benim için. 🥰🥺 Sonrasında ebemiz geldi karnıma bastırarak kum torbası koydu. Evet can yakan bir süreç ama dayanılmayacak gibi değil. Daha sonra oğlumu emzirdim. Damla damla da olsa biraz süt geldi. Kum torbası yaklaşık 3 saat kaldı kum torbası alındıktan sonra tekrar bir kanama kontrolü yapıldı. Biraz toparladıktan sonra tekrar oğlumu emzirmeye denedim ama uyandıramadığımız içi şırınga ile mama desteğine başladık. Tabi bir şey yiyip içmediğim için doğal olarak sütüm de yoktu . Yaklaşık 6 saat sonra çorba geldi çorbamı ve suyumu içtikten sonra sondamı çıkardılar. Biraz canım yandı açıkçası bence ebenin elinin ağırlığından kaynaklı bir acıydı. 🙄 sondam çıktıktan sonra beni giydirdiler ve ilk ayağa kalkış için hazırladılar. İlk kalkış zor oluyor ama yürüdükçe açılıyorsunuz. İlk doğumumda yürümek acı verdiği için yürümemiştim ve zor toparlamıştım. Bu sefer evde beni bekleyen bir oğlum olduğu düşüncesi ile daha istikrarlıydım ve bol bol yürüyüş yaptım. İlk yürüyüşten sonra biraz dinlenip tekrar yürüdüm. Bol su içip bol bol yürümek hem acınızı alıyor hemde gaz çıkarmanıza faydası oluyor. Sonda çıktıktan sonraki ilk idrar baya can yakıcıydı ama hemencecik geçti. Oğlum şu anda yanımda uyuyor. Biraz tembel bir bebek emmeye üşeniyor sıpa. 🤭 Ama her saat başı önce emzirmeye çalışıyorum eğer hiç emmezse mama veriyoruz.
Bir oğlum yanımda diğer oğlum babası ile evde aklım her ne kadar onda kalsa da iyi olduğunu bilmek içimi rahatlatıyor ve daha çabuk toparlanmamı sağlıyor. 🥳🥰
Evet hanımlar baya uzun bir hikaye oldu şimdiden hakkınızı helal edin. 🥰🥳
Şimdi tavsiyelerime gelecek olursak.
Sonda takılıp çıkartılırken kendinizi asla kasmayın.
Kanama kontrolü ve kum torbası süreci acı verici bir süreç ama dişinizi sıkmanız gerekiyor. Hepsi bitince çok rahatlıyorsunuz.
Gaz çıkarmak için bol bol su, komposto, meyve suyu vs şeyler tüketip bol yürüyüş yapmak çok önemli.
Ve derin nefes gerçekten her anınızda derin derin nefes alın çok rahatlıcaksınız.
Ben kompostomu kuru incir ve kuru kayısı ile yaptım. Önce güzelce kaynatıp sonrasında blenderdan geçirdim ki posalı bir meyve suyu oldu. Ilık suyla sulandırıp bol bol içtim çok rahatlattı.
Bunlar dışında sormak istediğiniz bir şey olursa sormanız yeterli elimden geldiğince, vaktim olduğunca cevaplamaya çalışırım. 🥰
Hamilelerimize sağlıklı doğumlar diliyorum. Hamile kalmak isteyenlere de müjdeli haberlerini en kısa zamanda almalarını diliyorum. 🥰🤭😘