Papiiii Merhaba kizlar nasilsiniz?İlk bebegim olucak bilgisizim.Oylesine bakdim bebek tirnagi kesimine kayinvalideç 40i cikinca kesilir o zmaana kadar eldiven takiliyor dendi gorumcemin bebeginde oyle yapmislae felan)Bende tabi boyle seylere pek anlam vermuyoem cocugun banyoda felan yuz gozunu tirmalamazmi?Sizler nasil yaptiniz?Bakdim doktorlar 6 haftadan sonra oneriyormus eskiden ama simdi kesilmesidne sakinca yok deniyormus sormak istedm
1Mavimavi Papiiii hiç eldiven takmadım bebeğime Yüzüne dokunsun bana dokunsun hissetsin diye Hiçde 40 ı beklemedim kesmek için Öyle bişeyde duymadım Sadece kesilen tırnaklar çöpe değil bir kaba toplayıp toprağa gömmek lazım bizde öyledir
Sevensevilen Papiiii bebeğinize en fazla bir hafta 10 gün eldiven takın Bebekler dünyayı elleri ve ağızları aracılığıyla keşfeder. Eldiven takmak onları kısıtlamamiz demek. Ne zaman tırnağı uzarsa, yüzünü çözerse o zaman kesersiniz
Papiiii 1Mavimavi yani bilmiyorumki canim ben eldiveni bebek usumesin diye 40a kadar takilie diye biliyordun tirnakla alakali oldugunu bilmiyordum yani sabah aksam bebegimi herhalde eldivende saklamiycam yani geceleri acikirnelleri 40a kadar illaki yuzune gozune gelir cizmezmi
123esr_ Papiiii ben keserim 2 -3 hafta sonra çünkü dokunsun isterim dokunmak isterim yazın hem elleri terler eldivende
1Mavimavi Papiiii https://fetvameclisi.com/fetva/kirki-cikmamis-bebegin-tirnaklari-kesilebilir-mi Yok kuzum çizmez çizmesin diye kesiyoruz tırnakları zaten Kesmezsen çizer tabii Yeni bu sizin tercihiniz ama dinimizde kesilmez günah gibi bir durum hiç okumadım Batıl inanç olarak ya arsız ya hırsız olurmuş :) öyle yazıyor internetde :)
Elifeysu Papiiii yok kesinlikle öyle yapmayın. Bebekler elleri ile keşfederler dünyayı, elleriyle anlamlandırırlar onu bu duyusal ihtiyacından mahrum bırakmayın.
Elilar2225 Men kesdim 40i gözlemedim. Oğlum elcek taxmagi xoslamirdi hem de cox uzanar axi temiz olmaz ne geder istesek de
Papiiii Elilar2225 heye baci mende ele dusunurem prosdo qaynanam ele dediki dedim yeqin eledidee Ozumude coxbilmis aparmaq istemedim ilk usagimdi onlar bir neve boyudubler bielrler dedim yeqin.Ama usag menimdirdenyeqinki keserem 3 həftəsində falan mende arada
Papiiii 1Mavimavi ay evet banada kayinvalidem gunahmis dedii zaten ben oyle gunaha felan pek takilmam bin tane gunah isliyoruz zaten onun hesabini verelim ilk)Bende herhalde 2-3 hafta sonrasinda keserimm
Papiiii -_Esra_- aynen oyle dusunuyormda ilk bebek ve kayinvalidem boyle diyince şaşdım yapicam tabi bekleyemem beb
Papiiii cokkasmabeabi ne kadar sonra kesti iz dogumdan ilk kesimi?Yani dogumdan 2 hafta sonra kesilmesi uygunmu
cokkasmabeabi Papiiii tırnaklarına bakın kesebilecek boyutta olunca kesin uzn zaman geçti hatırlamıyorum
Ezgifatma2010 Ben kızımın tırnağını kırkı çıkana kadar defalarca kestim ne olacak ki çok şükür gayet sağlıklı