Bebisliiii deletedmom6295 diyetisyen vakti açlık tokluk sonucuna iyi çıkmış dikkat etmissin dedi ama yine diyete devam etmemi söyledi
deletedmom6295 Bebisliiii dahiliye veya endokrin uzmanına da girmelisiniz diyetisyene sürekli gitmenize çok gerek yok ama endokrin komtrolünü ihmal etmeyin 👍🏻
SevilayOcak Bugün şeker yüklemesi yaptırdım açlık 96 çıktı 50 gr glükoz içtim 1. Saat 191 çıktı yüksek mi bilemedim doktorumu aradım hamur işi ve tatlıyı kesiyoruz dedi çokta ikna edici gelmedi ne yapcam şimdi bazılarınız 100 lük 75 lik yaptırmış bana onları söylemediler
deletedmom6295 SevilayOcak 100 lüğü genelde daha düşük çıkanlarda tavsiye ediyorlar mesela 150-160 gibi. sizin değer sınırın epeyce üstünde olduğu için direk gastasyonel kabul etmiş ve diyet önermiş. endokrin uzmanı veya dahiliyeye gitmenizi tavsiye ederim. zira açlık şekeriniz de düşük değil 100 ün üzerinde devam eden durumda insülin başlanıyor
Nasminel deletedmom6295 merhaba gebelıkte ozellıkle gebelıkte sekerı cıkan anneler balık yagı ıcebılırmı bılgınız varmı
deletedmom6295 Nasminel balık hapı normalde de insülin direncine karşı hücre zarını yumuşatma özelliği olan bir mucize. dr ayşegül çoruhlunun bu konuda çok yazısını okudum. gebelik öncesinde kullanıyordum. gebelikte doktorum önermedi sanırım iştah açtığı için. gerçi bende iştah yapmamıştı kullandığım 2 senelik dönemde ama önermediği için bıraktım. doktorunuz önerdiyse mutlaka kullanın şekerde olumlu etkisi çok
Babyone1 Merhabalar bayanlar okudum yazılan yazıları da çoğunuz içeçeği merak etmiş kimi devlet mi özel mi demiş. Benim doktorum özelde kontrol oluyorum. Ama testlerimi sağlık ocağında yaptırıyorum. Doktorum da birşey demiyor. Başımdan geçen bir olayı anlatayım size geçen hafta doktora gittim 75 tl muayene ücreti verdim. Doktor baktı iste bebeğe dedi bu hafta şeker yüklemesi olacak 50 lik bide test istedi genel testleri toxo falan geçirmediğim için onlara da ara ara baktırıyor neyse vezneye gittim 81 tl dendi, doktorumu aradım ben bunları sağlık ocağında yaptırabilir miyim dedim tabiki dedi. Neyse ertesi gün sabahtan sağlık ocağındaki hemşiremin yanına gittim sağolsunlar çok ilgililer. Karşı eczaneden kutu kola şişesi içinde 50 lik glikoz aldım. Tadı çilekli gazoz gibiydi çok güzeldi 😂. İçmeden önce hemşire kanımı aldı 3 tüp testler içinde bana dedi ki eve git tam 9 da iç hepsini saat 10 da gel hemen bidaha kan alacağız dediği gibi yaptım evim yakın olduğu için eve gittim içtim geldim yemek falan yemedim ve şekerim de normal çıktı şükür tokluk 113 dü. Diyeceğim şu ki hastanelerde sürünmeyin gidin en yakın sağlık ocağına bedavaya yapıyorlar glikoz a da 7.5 tl para verdim. Sadece başka da para vermedim
Cans50 Simay1905 benim 156 çıktı ki öncesinde çok cips kurabiye pasta börek hatta gecesinde 2 paket çikolata yemiştim.Şuan resmen açım sanki zayıflama diyeti çok sinirim bozuk ya nasıl geçecek böyle zaman bildiğin bir kibrit kutusu peynir 4 zeytin o kıvamda benim diyetim.Şeker ölçüm cihazı alıp ölçeceğim.Düşerse arada kaçamak yapacağım naapayom.Bebeğim zaten zayıf ben de toplamda 7 kg aldım 30 kilo alanlar bebeği 4 kilo doğanşar şeker olmuyor biz nasıl oluyoruz anlamdım demek ki vücut yapıyor
Bebisliiii Cans50 bende doymuyorum diyetle hep açım açlık tokluk baktirmaya gittim sonuç iyi dedi doktor diyet ise yaramış ama diyete devam edecekmisim bana seker ölçüm cihazindan falan da bahsetmedi ne doktorum nede diyetisyen
Cans50 Bebisliiii açlık tokluk baktırıken sabah aç karna verip eve gelip kahvaltı yapıp 2 saat sonra yeniden mı kan vermeye gittiniz?Ben çalışıyorum da nasıl tokluk için kan vereceğim diye düşünüyoeum.Ölçüm aleti dr bana da demedi de ben kendim takip edip bakmak istiyorum o yüzden almak istiyorum.Yabi ne bileyim keşke çıkmasaydı diyet beni çok ama çok zorluyor hiç kaöamaksız bitiremem herhalde birde 25. Haftadayım daha var yani
Damlalokum Ben kesinlikle karşıyım şekerin tehlikeli boyutta olup bebeğe zarar verebilecek konumda olduğunu anlamanın tek yolu bu yükleme değildir insülin direncine bakılarak da annenin şeker hastalığına eğilimli olup olmadığı anlaşılabilir.Ben yaptırmayı düşünmüyorum.
deletedmom6295 Damlalokum şeker hastalığına eğilim için değil hastalığın tanısı için şeker yüklemesi yapılır. genel literatür taramasına bakarsanız tüm kaynaklarda bununla karşılaşırsınız. yine yukarıdaki yorumlarıma ve konunun ele alınış şekline bakarsanız genel bilgileri içermektedir ve insülin direnci ve hbA1c tanımlarına çok yerde değinirim gerek bu paylaşımımda gerekse şekerle ilgili yakaladığım tüm postlarda.Devlette hbA1c bakılabilmesi için kişiye şeker tanısı konması gerekmektedir. aksi durumda bu testi yaptıramazsınız mesela. beslenme alışkanlığı olarak son derece yanlış beslenen bir ülkede yaşıyoruz ve gastastonel diyabet olmasına rağmen doğru beslenme şeklinin bir zorunluluk olarak görüldüğü ve hemen her gebenin de şeker hastası adayı olduğunu düşünürsek aslında gebelik başından beri sağlıklı besleniyorsanız eğer hiç gerek duymaz endokrin uzmanları şeker yüklemesine. doğru beslenme=şekersiz bir hayat(tip1 hastalarını ayrı tutarak). ama hayaller ve hayatlar aynı olmuyor maalesef. tip2 hastalığımı 4 sene boyunca gittiğim hiçbir endokrin uzmanı veya dahiliyeci tespit edemedi. insülin direnci ve hbA1c değerlerimi 9 ay boyunca özel laboratuvarda kendim test yaptırıp kontrol ederek ve sonunda şeker yüklemesi ile teşhis edebildiler ki ben bu sürede karaciğerimde ve böbreklerimde ciddi hasara uğradım. açlk şekerim iyi insülin direncim de sınırın altında deyip işin ucunu salsaydım belki şuanda sirozdum çünkü karaciğerimdeki yağlanmanın bir üst seviyesi siroz!!
Canser Bende yaptrdim benimkiler hep normal cikti doktorum iyi dedi korkulacak bisey yokmus herkeze gecmis olsun
Damlalokum deletedmom6295 sizin durumunuza üzüldüm ancak her vaka sizin kadar ağır sonuçlanmıyor.hasta potansiyeline bakılmaksızın yapılan şeker yüklemesine,istisnasız her hastaya uygulanmasına karşıyım gerek duyulan hastalar risk grupları bunun dışındadır.bunu yalnız ben değil değerli hocamız Canan Karatay da önermiyor.
AysegulAloluAcikgoz deletedmom6295 Bilgi icin tesekkurler canim. Bende bugün şeker yüklemesi yaptırdım 50 lik. Açlık = 61 genelde boyle çıkıyor Yuklemeden sonra = 124 cıktı Henuz doktora doktora gosteremedigim icin normalmi degil mi bilmiyorum hayirlisi olsun bakalim 😊
deletedmom6295 AysegulAloluAcikgoz açlığınız epey düşük. tokluk da sınırın altında. açlıkla alakalı tabsiyede bulunabilirler. belirli bir diyet programı uygulanabilir ama bizimki gibi değil biraz daha farklı