Ngoa Merhaba kızlar. Adetim 10 gün geçiyor. Pazartesi beta degerim 445, çarşamba beta değerim 511 çıktı. Bugün doktora göründüm yanlıs veya dogru yerde kese görünmedi. Böyle bisey başına gelen var mı ? Bundan sonra beni ne bekliyor ?
Maya01 Ngoa bir önceki hamileliğimde aynı şeyi yaşadım düşükle sonuçlandı malesef.Bundan sonra gittikçe düşüyor yine beta takibi yapıyorsun 0 landığını görmek için. İnşallah düşük olmaz diyeceğim ama kan değeri de bunu gösteriyor. Yaklaşık 1 hafta 10 gün arasında normal adet kanaması yaşanıyor kimisi hiç ağrı hissetmezken kimisi adet sancısı kadar ufak bir sancı yaşıyor
Ngoa Maya01 bu kadar kolay mı oluyor. Bugun doktorum anestezili kürtajdan bahsetti. Hicbisey görünmeden neyi kürtaj yapacak anlamadım.
Ngoa Funda_yucel2 evet bende burdaki arkadaşlardan öğrendim bunu. Malasef artmadı bundan sonraki süreç ne olacak onu merak ettim
Maya01 Ngoa hamileliğimden önce iki düşük yaşadım ilkinde kese görünmüştü üstelik 1 hafta sonra gel kalp atışına bakalım demişti dr akşamına kanama yaşadım birkaç gün devam etti ilaç kullandım yattım ama durduramadık kanamayla düşük gerçekleşti müdahale edilmedi 0 lanması için takipteydim.Ağrılı ve yoğun parçalı kanama oldu. İkinci düşükte beta 300 400 lerdeydi sanırım bir sonraki beta az artmıştı devletteki dr saçma sapan şeyler söyledi dış gebelikten bile bahsetti direkt yatış verdi küçük bi operasyon olacağını söyledi. İmza vermedim ve ordan çıkıp hemen ünlü bir dr vardı onun kliniğine gittik istediği tüm tahlilleri yaptırdık diğerinin dediği hiç bir şeyi onaylamadı dış gebelik yokmuş. her zaman doğal yollar ilk tercihimizdir dedi ve evde müdahalesiz kanamayla düşük yaptım hiç sancı yaşamadım adetken daha kötü oluyordum okadar rahattı. İyiki kliniğe gitmişim
Ngoa Maya01 içimi rahattattiniz gercekten teşekkür ederim. Doktorum kurtaj olabilir deyince korktum biraz. İnşaallah sizinki gibi kanamayla düşer düşecekse. Bu da benim ikinci gebeliğim. Birincide hiç böyle seyler yaşamamıştım
Maya01 @Ngoa yarın yine de beta tekrar baktır bence değere göre birşey der dr. Eğer düşükse gerçekten kadın doğuma görünürsün hemen ona göre bir yol izlersiniz
Ngoa Maya01 bugün kadın doğum uzmanına gittim zaten ama yeterli bilgiyi alamadım. Yarın tekrar kan vereceğim. Teşekkür ediyorum bilgileriniz için
SecilM Ngoa kanı aynı yerde mi verdiniz? Farklı laboratuvarlarda verildiğinde de değerler apayrı çıkabiliyormuş. İnşallah iyi haberler alırsınız
Maya01 Ngoa inşallah hakkınızda hayırlısı olsun 🙏 kürtaj yaşamadım ama beni korkutan bir şey. Beta düşmeye başlarsa eğer zaten kanama da başlarsa o şekilde atlatırsınız inş kürtaja gerek kalmadan 🙏