Aynenkanka Biraz uzun olacak ama detaylı anlatacağım. Benim oğlum hipospadiaslı doğdu ve baya ağır bir versiyonuydu. Buna rağmen biz 3 ay nereden işediğini anlamadık. Toplamda 4 ameliyat geçirdi ve çok çok iyi çocuk cerrahı bulduğumuz için böyle yoksa 8-10 ameliyat bile olurdu bizim durumumuzda. Yani en iyisi Amerikada deselerdi oraya gidecektik. Doktorumuz prof ve kendi bulduğu yönetimi olan dünyaca ünlü bir doktor, doktorluk mesleğini para kazanmak için değil şifa dağıtmak için yapan bir adam. Bu doktor kesinlikle yeni doğan sünneti isteyenleri kabul etmiyor. Bizi ona yönlendiren çok çok iyi diğer çocuk cerrahları da öyle, hepsi de prof. Ben de canı çok yanmış bir anne olarak doğrusunu anlatmayı görev edindim gerçekten. Şöyle açıkladı bize; öncelikle hipospadias anlaşılmayabilir, çok hafif versiyonları yenidoğanda anlaşılmaz, eğer sünnet olursa daha sonra kullanılacak sünnet derisini yitirmiş olursunuz. Tek alternatif ağız için derisini kullanabiliyorlarmış. En önemli sebebi bu. İkincisi pipi 3 aya kadar kadar büyür ve ergenliğe kadar büyümez, henüz büyümesini tamamlamamış organa yaptığınız işlem sağlıklı değil. Düzgün yapılmama ihtimali çok yüksek. Üçüncüsü cinsel kimlik ya da acı/travma 2buçuk 3 yaşına kadar gelişmez. Örneğin oğlum 2 yaşında biz ameliyatları en geç 2buçuk yaşında bitecek şekilde planladık. Sonuncusunu mart başında oldu. Ben her ameliyatında en az 100dikişi olan bebeğe baktım, sonuncusunda 34 haftalık gebeydim. Hemen olsun bitsin rahat ederiz diye düşünmeyin lütfen, hatırlamayacak. Sünneti 9 ay-2buçuk yaş arasında yaptırın. Daha küçük başka başka sebepler de saymıştı. 9 ayı geçtiğinde yürümeden yaptırırsanız rahat edersiniz. Şuanda iyileşme sürecinde oğlum ameliyat olalı 2 hafta oldu. Bir hafta daha dikkat edeceğiz hepsi bitecek. Kaldıki sünnet çok çok daha hızlı iyileşir, ben saat saat iyileştiğini görüyorum, hepsi bebek zaten. Son olarak hipospadias, 30-40 sene önce 700-800 erkek bebekte görülürken şimdi 100-150 erkek bebekte bir görülüyormuş, ne yazıkki sandığımızdan yaygın. Hastanelerde çok yattığımız için nelere nelere şahit oldum. Allah kimseyi böyle sınamasın, derdim doğruyu anlatmaya çalışmak, çok çok yıpranmış bir anne olarak. Sevgiler🌸🌸🌸