Premsesssprenss Merhaba, Kıbrıs konusunda heyecanınızı anlayabiliyorum. Ancak biraz hayal kırıklığı olabilir söyleyeceklerim. Eşim Subay ,piyadeydi doğudan sonra kıbrısa tayinimiz çıktı. Bende anaokulu öğretmeniyim iş başvurusuyla gittim Birikim preschool da başladım. Hayatımın en büyük hatasıydı. Çocuklarda korkutma ve baskı üzerinde bir eğitim sistemi vardı. Kurumla birbirimize 3 ay dayanabildik istifa sürecim bile çok zorluydu. yabancı uyruklu geçiyoruz orda. Türk olduğum ve eşim asker olduğu için işgalci gözüyle bakıyorlardı zaten. Markette pazarda en basiti otoparkta bile bu ayrımı size yansıtıyorlar. Lefkoşa’da lojmanlarda oturduk hayatımda hiç bu kadar olumsuzluk yaşamadım. Çok sık elektrik kesiliyor, su deposu patlıyor. Lojman 1+1 di su bile bastı. Yani 1 haftada bütün Kıbrıs’ı geziyorsunuz. Sonrası hep klasik aynı ne yazık ki. Şükür biz 4 ay kaldık sonra eşim kara havacılığı kazandı. Pilot olduğu için yeniden tayin gördük. 4 ay ömrümden 4 asır götürdü. Orda lojmanda kalan arkadaşlarım gün sayıyor tayin için. Eşyalarınızı mecburen götüremiyorsunuz. En baştan ordan aldık falan 🙈 tek olumlu yanı denizi ve tarihi gidin yüzün gezin 😂… 25 yaşındayım Kıbrıs bana saçlarımda beyazlar ve stresten fırlamış cilt, deli gibi verilmiş kilolara sebep oldu… Neyseki yeni tayin yerimizde yenileniyorum bebişle 😂 Size vereceğim tek fikir çocuğunuzu devlet anaokuluna yarım gün götürün. Lojmandakiler öyle yapıyordu. Aklınıza bir soru takılırsa seve seve cevaplarım ❤️ Hayırlı olsun tayin yeriniz ❤️