Aselhumaninannesi Esesss ayrıntılı usg de bebeğin kalbine bütün organlarına ayrıntılı bakılıyor buda doğumda herhangi bir durumda müdahale için hazırlık demek Allah korusun böbrekte genişleme vs tespit edildi diyelim doğumdan hemen sonra çocuk nefrolojisi gozetimine giriyor
Sahnedekimadam nevzatbaskomser Önce ultrason ile bakılıyor , ense kalınlığına burun kemiğine vs sonra kan veriyoruz 🙏🏼
nevzatbaskomser Sahnedekimadam Biliyorum yaptırdım da ayrıntılı dendiğini ilk defa duydum, kendi aranızda diyorsunuz heralde tamamdır ☺
Esmeh CmreKsidar tmm en önemli şey eyvallah ama çocuğunun bi hastalığını öğrensen ondan vazmigececeksin, yada hamilelik boyunca hep o stresle mi geçireceksin. isteğe bağlı
CmreKsidar Esmeh canım çocuktan vazgeçmen gerekmiyor ama çocuğunda bisey olsa ve doğum anında hemen müdahale edilmesi gerekse ne olacak böyle bir sürü hasta var
Esmeh CmreKsidar neyi olursa olsun sonuçta bebek doğduktan sonra tedavi edilir demi bunu ister öncesinden bil ister sonradan bil tedavi olacak
Anasibalasi Esesss canim yaptirman gerekirdi acikcasi cunku bebegin tumm organlarina bakiyorlar ve mesela benim bebegimde böbrek büyümesi varmis bunu detaylida ogrendim yaptirmasam belkide bilemicektim ve tedavisi de olmamis olcakti yani yaptir bence yaptirmakta fayda var diye düşünüyorum
Seymaseser Esesss canım ben gittim 1.500 verdm yaptrdm parayı verdikten sonra kadının bana dediği neydi biliyo musun çocuğmfa bi sorun olursa buna müdahele edilemiyor bu sadece bi skntsı varmı görmek için organ gelişimine bakmak için çünkü aldırmak isteyenler olabliyormuş birdaha hamile kalsam kesinlklr yaptrmak istmeem elime kalan sadece 1 saat boyunda detaylı olarak bebeğimi izlemek oldu.
Aynenkanka Seymaseser doktorunuz çapa tıbbın gururu ayşe doktor muydu😵💫😵💫 daha yeni haberlere çıktı anne karnında bebeğe kalp ameliyatı yaptılar nasıl tedavi olmuyormuş anlamadım?
Kubracigimm Esmeh erken tanı her zaman önemlidir. Bazı hastalıklarda tedavi edilebilir. Prof.Dr.Aytaç Yüksel var. Bebeğin ciğerleri su ile doluymuş anne karnında bebeği ameliyat etmiş. Böyle örneklerde var. Ya da doğum sırasında bebeğin hastalığına göre doktorlar da girer doğuma çocuk cerrahisi gibi. Bir tanıdığımız da yaptırmadı bebeğim kalbi delikmiş , muayene sırasında da anlamamış doktorlar. Bebek beslenmeye geçtiğinde nefes alamamış ve o şekilde fark etmişler bir ay küvezde kaldı. Detaylı ultrasona girilse bu durum bilinip ona göre hareket edilecekti. Tamam yine küvezde kalabilirdi ama ilk beslenme sırasında nefessiz kalmaz katılmazdı.
_yfs_ Esesss bende yaptırmadım randevuya gidemedim 🙄 bende şeker yüklemesi yaptırmadım diye suratlarını asıp yüzüme bakmadan sen bilirsin diyolar her gittiğim doktor 😂
Esesss Betulaa dedıgınız seyı ılk defa duydum da gıdecegım yere sordum organlarına teker teker bakılır dedı yanı bı sorun yasamam degılmı
Betulaa Esesss demek ki uygun aletleri var , onun cihazı farklı oluyor , benim gittiğim özel hastanede yok o yüzden perinataloga yönlendirildim
Betulaa Esesss demek ki uygun aletleri var , onun cihazı normal ultrasondan iyi oluyor , benim gittiğim özel hastanede yok o yüzden perinataloga yönlendirildim, bir de perinatalogun uzmanlığı ama normal bazı jinekologlar da yapıyormuş
anneolmakzoramagulusuyeter_ anneolmakzoramagulusuyeter_ canım gittim ben sordum senin içinde 20-26 hafta arasında bakıyormuş ben daha öncede böyle duymuştum emin olmak istedim çünkü eltimde çok pişman olmuştu ama yapmamislardi
Prensesannesi96 Esesss kzmda tek ikili yaptırdım bunda hiç bişey yaptırmadım annenin tercihi bu bana da öyle dediler davrandılar ama takmadım sağlıkla kucağımıza alırız inşallah
Esesss Prensesannesi96 benım ılk oldugu ıcın cpk takıyorum sırf bu yuzden bebegımın kılosunu boyunu bıle soylemıyolar sallamıyolar kısaca yalandan bakıp gonderıyolar bu durumda canımı sıkmaya basladı