Eslemece Fikir almak için soruyorum eşimin kuzeni vefat etti yarın defnedilecek kayınvalidem sen gelme mezarlığa hamilesin diyor bende gitmek istiyorum bana göre bi sakıncası Yok yoksa gerçekten varda Benim mi haberim Yok ??
Ozgeaslan2305 Eslemece koye gitigimizde mezarliga giricektik annemle annem sokmadi beni yani girmen bisey yapmaz ama girme yinede iyi degil dedi girmedim bende.
mucizemizibekliyoruzz Eslemece hamilesiniz. Siz gitmediniz diye kimse size gönül koymaz. Eğer üzülecekseniz gitmeyin bebeğiniz etkilenir. Geçen ay çok sevdiğim birini kaybettim malesef çok üzüldüğüm için cenazesine gitmedim sonradan baş sağlığı için ailesini ziyaret ettim. Gerçekten mezarlıkta çok kötü olabilirdim çünkü. Kimse de alınmadı doğal olarak
bhytkn Eslemece dini açıdan bi sakıncası varmı bilmiyorum ama işte insanlar hamilelikte bazı şeyleri çok önemsiyorlar.gitme etme diyen çok olur sen kendi psikolojini nasıl etkileyecek onu düşün ona göre git derim
Mervisss Benim bildiğim lohusalık döneminde ne cenaze nede cenaze evine gidilir Hatta ben çocukken bı komşumuz vefat etti Diğer komşu yeni doğum yapmıştı doğum yapanı annesinin evine götürdüler.. lohusalıkta olmaz diye
worin benim babaannem vefat etti, hem yikanmasina girdim hem de 1 hafta taziye evinde kaldim.. icinden geliyorsa git bence cnm
Duyguynrky Niye olmuyormuş ki? Hani batıl inanç kısmını merak ediyorum. Ama hamilesin bence de gitme zor olur. Yakınlık derecenizi bilmiyorum ama sen bilirsin psikolojikmen etkilenirsin
bhytkn Duyguynrky ölü diri götürürmüş diyor bizim burdakiler.bebeğe birşey olmaması anlamında.taziyeye giderkende parmağına kırmızı ip bağlamıştı bi tanıdığım.neymiş o kırmızı ip onu ve bebeğini koruyacakmış 😁😁😂
Yarenelibol Duyguynrky şey derler bizim burda ölü benizli olur cocugun yüzü die😥 bn gitmedm dedemin mezarına
KonulRaul bhytkn evt dogru menm annem vefat edeni 3cugunu teyzesinin kizi oldu bize gelirken mahellede kalpdan,7ci gunu annemin erkek kardewi dayim vefat etdi(
KonulRaul Benim daha dun annemin 40i cikdi(bizde ozaman kadinlar mezarliga gidip gore bilir.bende gitdim herkes gitme dedi ama kim durdura bilirki beni( Vefat etdikden sonra hasteneden eve getirdiklerindede yani bawinda agliyodum axsam vefat etdiyicin sabahi bekledik ve gece yaninda uyudum(ama evet cox stresli cok uzgunum anlatamam(
YagizAsyaMom Eslemece babamın mezarına gidiyorum iyi hissettikçe. Belki psikolojik olarak yıpranma diye demiştir
ymr Eslemece iyi değil diyorlar canım banada gitme dediler hamileler gitmesi iyi değilmiş büyükler öyle dermiş
Nerm7n Eslemece Geçenlerde bir kitap okudum. Sonunda çok şaşırmış etkilenmiş biraz huzursuz olmuştum. Öyle uyumuştum. Ama o gece çok huzursuzdum kabus gördüm uyandım uykum kaçtı falan filan... farkında olmadan etkileniyor İnsan bilinç altına takılıyor.
Duyguynrky Yarenelibol batıl inanç ama işte insan ister istemez etkileniyor 🤷🏼♀️ Ben dayanamaz giderdim ama işte üzülüp yorulma kısmını düşününce hem anneye hem bebeğe zarar