Linasel bana yapmadılar canım zaten bişey yapıyorsanda fark etmiyorsun😂 ebeye bişey yaparsam şimdiden ksuura bakmayın de geç bieşy olmaz onlar biliyor bunu merak etme❤️ Nefes açıkcası çokta önemli değildi ıkınma doğruysa bırak dedikleri an normal nefes aldım kendime gelince bi sonraki sancıda yine ıkın dediğinde ıkındım. 2 doğumumda kesisiz dikişsiz oldu. Büyük rahatlık. Doğum anında aşırı bi ıkınma isteği geliyor öyle böyle değil. Sanki ıkınsan çocuk fırlayacak duvara gibi😂 genelde doktorlar o an kesik atıp çocuğu alıyorlar. Kesisiz denemek istediğini dersen o an sana ıkınma dicekler ve karşı gelmen gerekicek kendine sakin kalıp o an nefes alıp ver notmal bir şekilde ve ıkınma. Çocuk yavaş yavaş geliyor öyle ozaman. Ve kafası geldiğinde alıp çıkarıyorlar bitiyor. Eğer kesi olursa dikiş atarlar o nasıl bilmiyorum yani yaşamadım. Doğum sonrası odada hoplayıp zıpladım😂 üstüne hemen korsede taktım anında eski haline dönüyor göbek. Doğum sonrası tüto olarak şunalrı verebilirim. Soğanı yarıya bölüp ilk emzirme öncesi göğüslerine sürüp 10 dkk beklet ve ılık suyla yıka öyle emzir. Yara olmasını engelliyor. 2. Si çocuk gazsız bir bebek olsun istiyorsan aynı miktarda zemzem ve sade sodayı karıştır ve ilk emzirme öncesi 1 çay kaşığı sadece ağzına ver. Bunlar sacma gelebilir banada sacma gelmişti ama takipçilerim önerdi 2 çovuğumdada yaptım gazıs sorunsuz çocuk ve yarasız göğüsler çok şükür oldu