defneemom Nur4400 ikisinden de korkuyorum cunku 🥲 az kaldi birde doguma 36+4üm ama suan benim sezeryan gozukuyor kizim hâlâ makat gelis
Nur4400 RuyaKuzey2534 ben sezeryan ısterdım ya normal dogumda kesı atmaları ve yırtık olabılıyo bunu göze alamam bırde açılmam olmazsa o sancıyı cekmıs olurum hoş boşa bırde üstüne sezeryana gırınce dıkıs agrısı ıkısını bırden kaldıramazdım
Nur4400 defneemom kız sezeryandan ben hıc korkmam normal cok korkuyorum tanıdıklarımdan hıc sezeryan yapma sakın ıy dıyen olmadı her doğumun zorluğu var sonuçta
defneemom Nur4400 ay ben ikiside hakkinda da duymadim, annem kiz kardesimi kesisiz dikissiz dogurmus normal, teyzemin suyu gelmiş hastaneye zor getişmiş😂 yengemde haziranda sezeryan oldu onunda kolay geçti mesela
Nur4400 defneemom ıste sezeryana kolay dıyolar ay bn normalde bagırmaktansa dıkıs agrısını çekmeyi tercıh ederım
RuyaKuzey2534 Nur4400 Valla bacım ne normal ne sezeryan herkeste aynı olmuyor. Benim üçüncü normal doğumum olacak. Bitane bile dikişim yok. Ağır sancım tutunca 1 saate doğumum oluyor. Arkadaşım sezaryen oldu mesela hemen toparlandı. Genelde iri bebeklerde ve ıkınma yapamayanları kesiyorlar çoğunlukta. Benim amcamın kızı ıkınamadıgı için doktorun dediğini dinlemediği için hem fazla ıkınmadan yırtılması oldu hemde zamansız ıkınma yaptığı ıcın çocuk doğmadı mecbur kestiler. Ben dayanıyorum çatalda kulağım hep ebede oluyor o sancın varsa bıle ıkınma kesin olmasın dedi. Dinledim bebeğim doğdu hiç kesim yoktu. Hemen kendim yürüyerek çıktım gittim.
Nur4400 RuyaKuzey2534 ıste bn açılmam olmazsa ya seseryana alırlarsa dıye korkuyorum sonuçta normalde kolay bırsey degıl dıkıs acısına katlanırım dıyorum ya
RuyaKuzey2534 RuyaKuzey2534 Kişinin vücut yapısıyla ilk önce cok cok alakası var. Birde gerçekten psikolojik olarak hazır olmak lazım. Yoksa zaten hiç riske girmeye gerek yok. Olumsuz doğum hikayeleri çok etkiliyor. Ben çok hareketlı biriyim doğumdan önce tüm evi temizledim serdim. Son kontrolümden birgün önce komple ağdamı yaptım duşumu aldım. Akşamda bir saat yürüdüm. Kontrolde 4 cm açılman var demişti. Kasılma oluyordu ama o zaten gebeliğin belirli bir süre oluyor diye umursamadım. 17.40 yatış 21.43 doğum. Rabbim tüm gebelere kesisiz kolay doğumlar nasip etsin inşallah 🤲🏻
Nur4400 Gizzgzz evt ya ztn bn dıkıslı bı amelıyat gecırdım abandıst ama bu ona benzemez tabı ama sonuçta dıkıs acısını gordum gecırdım
RuyaKuzey2534 Nur4400 dikiş acısı on günlük birşey değil ömür boyu ağrısı sızısı olan var. Mecbur olunca yapacak birşey olmuyor. Ama asla tercih edeceğim birşey olmaz. Normalde epizyo kesiliyor ve güzel dikişle eskısınden bile vajina bölgesi çok daha güzel oluyor. Ama iyileştimi iyileşiyor kalmıyor. Benim annem 4 normal doğum sonrası sol yumurtası alındı hala soğuğa kalsa ağrısı oluyor. Sen kendini böyle şartlama Allah hayırlı doğumlar nasip etsin
Summerwine Nur4400 benim ilk dogumum olacak.Ben öncelik olabilirse normal istedim ama sezeryana da karşı değilim yani sagligimiz için hangisi iyiyse doktorumun kararıyla onu uygulayacagiz ☺️
Nur4400 Summerwine bakalım hayırlısı olsun doktora doğumunuz yaklaşınca sorsak oluyor degılmı hangısını tercıh edersınız doktor bey dıye sorarım
Summerwine Nur4400 tabiki sorabilirsiniz.Biz en başından beri doktorumla normal odaklı gittik bebeisde 27den beri baş aşağı ama son hafalarimda kilo alınca bebek sezeryanı öyle konuştuk.Eger sezeryana baştan karar verirseniz de şimdiden konusun
Poyrazin_annesi Nur4400 bn spinal tercıh ettm ve cok rahattı hıc agrı sızı hissetmedm. Uyuşuklugum 6 saat snra gectı. Bnde baş agrısı flnda olmadı🥰
Nur4400 Poyrazin_annesi uyuşukluk gecınce agrı olmustur sende cok agrı olmadı heralde abla ozmn bn sezeryandan korkmayayım hıc