Ben hamileliğimi farkettiğimde adet tarihime 6 gün vardı. Önce çok akıntım oldu. Hatta öyle ki bir gece yarısı uyanıp akıntı hamilelik belirtisi mi diye inceledim ama hep akıntım olduğu için çok ciddiye almadım. Yine de normalden çoktu, o yüzden şüphelenmiştim. Ondan bir ya da iki gün sonra havuza girmeye hazırlanırken sıcak bir akıntı geldi, kahverengi renkte. Bir ay kadar önce bir polip operasyonu geçirmiştim gebe kalabilmek için. Doktorum birkaç ay adetin düzensiz olur demişti, ona bağladım ben de. Adet oluyorum herhalde diye düşünüp tampon taktım hatta, öyle girdim havuza ama hem akıntı hem minik kanama olunca yerleşme kanamasından da şüphelendim. Yine de test yapmadım. (şimdiye kadar 100 defa yapıp hepsi negatif çıktığı için hayal kırıklığı yaşamak istemedim..) Eve geldiğimde tamponu çıkarıp kontrol ettim, kanama filan yoktu. Ama benim adet düzenim de öyledir zaten (3 gün kahverengi akıntıyla gelmeye uğraşır, 3 gün aynı şekilde bitmeye uğraşır, toplamı 12-13 günü bulurdu ameliyattan önce; ameliyattan sonra bir kez adet oldum 6 gün sürdü ve tertemizdi, yine eskisi gibi oluyor herhalde diye düşündüm ben de) diye yine ciddiye almadım. Aynı günün akşamına canım lahmacun çekti, yanındaki maydanozu resmen avuçlayarak yedim. Hayatımda yediğim en lezzetli maydanozdu, abartmıyorum. Üstüne canım soğuk kahve çekti, evde şeker kalmamıştı, balla tatlandırdım ben de. Kaşıkta kalan balı yalarken metal tadı aldım, sanki kaşık paslanmış da pas yalıyorum gibiydi. Sonra tüm belirtileri topladım. Akıntı + muhtemel yerleşme kanaması + maydanozu tadı + metal tadı derken sonraki sabah ilk idrarla adetime tam 6 gün kala test yaptım ve erken gebelik testi bile değildi, zırt diye pozitif çıktı. Hatta testi yaparken eşime 5 dk sonra bakıcaz dedim, daha testi lavabonun yanına koymadan çift çizgi çıkıverdi. Bastım çığlığı tabii. :)
4 senedir bebek istiyorduk, olmuyordu, gitmediğimiz doktor, içmediğim ilaç kalmadı. Şimdi 32 haftalığız, 2 ay sonra doğacaz kısmetse teyzeleri. :)
Darısı isteyen herkesin başına olsun. 🤍