Seymaben Bazı fırınlar statik ayarda pişirir , siz statikte mi pişiriyorsunuz yoksa turbo mu? Bazısı turboda pişirmez mesela. Fırında sorun varsa bundan kaynaklı olabilir. Kek kalıbıyla alakalı olduğunu hiç sanmıyorum, çizik bile olsa önemli olan iyice yağlanması ve fırın ve tabiki kekiniz. 4 yumurta ve 1 bardak şekerle daha güzel oluyor bence kek. Tabi tüm malzemeleriniz oda sıcaklığında olmalı. 1 gün önceden cıkarın hatta. Sıvı yağın miktarı önemli değil yarım çay bardağı bile konur. Ben süt koymuyorum su koyuyorum, bu da kabarmasını sağlıyor aslında. Kabartma tozunu 1,5-2 pakette koyabilirsiniz. Vanilya var zaten. Yumurtayı ve şekeri beyaz olana kadar çırpmanız gerek. Daha sonra tüm malzemeyi koyarak çırparsınız. Ben unu eleyerek koyuyorum. 2,5 bardak un gidiyor. Pasta börekte hekimoğlu un güzel oluyor ama ben söke de kullanıyorum veya sinangil. Ve sıcak fırına koymalısınız , 180 derece iyi. Pişince de hemen çıkarın fırında bekletmeyin, üzerini de örtüyle örtün bu kadar :) bir de kek dar kalıpta daha güzel olur. Mesela ufak dikdörtgen kek kalıbında cok güzel oluyor .