Oğlum 24 aylik olana kadar emzik bagimlisiydi. Defalarca bıraktırmayi denedim ama krize giriyordu . Hatta 1 emzik ağzında yedek olarak elinde de emzik istiyordu . Tek fark biz damakli emzik kullanıyorduk. Dis yapısında bir bozulma olmadı. Ben hamileydim ve 10-15 güne dogum yapacaktım. Oglumu kardeş fikrine alistirirken ona kardesininde emzik emebileceğini , besigi olacağını vs vs anlattım kıskançlık olmasın diye . Bütün süreci anlattım ve çok hoşuna gitti surekli kardesiyle ilgili yasayacaklarimizi anlatmamı istiyordu . Sonra bir akşam yine bunu anlattiktan sonra emzigi çıkartıp ben büyüdüm artık bunu başka çocuklar emsin dedi . Bende hemen alıp sakladım. O gece uykuya geçmesi 1 saat sürdü. Ve sorduğunda kendisinin istemediğini ve baska bir çocuğa verdiğimi soyledim . 3-4 gün ara ara sordu. Hep aynı cevabı verdim. Dogum yapali 1 ay , oğlum emzigi birakali 1,5 ay oluyor . Dün denemek icin eline emzik verdim ve isterse emebileceğini soyledim . Emmek istemediğini söyledi, kardeşim emsin dedi . ( kardeşine hic emzik vermedim henüz) o şekilde emzik konusunu kapatmış olduk . Belki sizde emzigi artik baska bir bebeğe verme fikrini söylerseniz, büyüdüğünü vs anlatırsanız birakir 🤷♀️ aslında hiç bir fikrim yok . Her çocuk farklı, ben kendi deneyimimi anlatmak istedim