12 günlük bebeği olan bi lohusa olarak deneyimlerim paylaşmak isterim.
Bebek için;
2 tane beşli takım, 2 tane içten beyaz uzun kollu çıtçıtlı, 2 tane tek alt pijama, 2 tane çorap, 1 kalın, 1 ince battaniye götürdüm.
6 tane bez, 1 ıslak mendil, pişik önleyici krem, ağız mendili ve emzik götürdüm.
Ebeye sadece beşli hastane çıkışı, çıtçıtlı ve tek alt pijama, çorap ve ince battaniye verdim. Bir tane bezle birlikte.
Kendim için; iki tane alt üst pijama takımı, iki atlet, iki kilot, iki çorap ve tülbent koydum. Depend ve lohusa pedi de koydum.
Ama kızıma da bana da birer takım yetti ikincileri temiz sakladık, eve gelince banyo yaptık giydik🤷🏻♀️yinede yedekli götürmek daha iyi nolur nolmaz diye. Depend aşşşıırı kullanışlı çünkü dikişten dolayı zaten rahat yatıp kalkamıyorsun, yeni doğum yapmışsın bişeyden haberin yok, çocukla uğraşmaya çalışıyorsun derken Depend sayesinde rahatça uzanabiliyosun. Lohusa pedini de içine koydum her seferinde bezi değişmiyim pedi değişiyim diye ama azıcık pişik oldum. Sudocrem kullandım😂
Yani anlıcağınız çok çok götürmeye gerek yok. Eğer eviniz çok uzaksa tabiki çok yedekli götürmek mantıklı ama eviniz yakınsa tek yedekli yada iki yedekli götürmek yeterli olcaktır. Öbür türlü eve gelince çok fazla çamaşır çıkıyo 😂naçizane fikrim🙋🏻♀️
Ben bir de hurma, zemzem ve Meryem ana otunu koydum. Bazıları saçma dicek ama ben inanıyorum.
hurmayı bi tane doğumdan önce bi tane sonra yedim. Bebeğin sadece ağzına sürdük hurmayı sünnetmiş.
Zemzemi de hem önce hem sonra çok az içtim. Bebeğinde emziğini zemzeme sokup verdik ağzına tadı gitsin diye.
Meryem ana otunuda sancım başlayınca suya koyduk, sureleri okudu annem, sancı çekerken azıcık sudan içtim. Ben doğum yapar yapmaz sudan çıkardılar.