seymaatk13 sıkıntılıydı biraz ya benim o yüzden yazmadım buraya. Çok istemiştim pozitif doğum hikayem diye ama malesef 🥲 suni sancı ile başlatıldı herşey güzel ilerliyodu, sonra sancılara dayanamadım epidural yaptırdım. Zaten o noktaya kadar dayanılmıcak bişey yok aslında ama benim açılmam yavaş ilerliyodu kendimi çok kastım istemeden. Elimde olmadı yani nefes kontrolünü yapamadım, istemsizce kastım falan. Sonra epidural yapınca çok güzel ilerledi açılma kasma olmadığı için bende çok rahatladım. 7 cme ulaştı açıklık bu sefer de sancıların sıklığından bebeğin kalp atışları düşmeye başladı. Saatlerce daha bekledik doktor geldi artık daha fazla bekleyemeyiz çoktan 8 9 cm olup dğumun başlamış olması lazımdı kordon dolanması vs olabilir aşağı inmesini engelleyen bişey var sezeryana alıcam dedi. Hem o kadar sancı çektim hemde sezeryan acısı çekiyorum şimdi biraz üzüldüm ama bebeğimin sağlığı herşeyden daha önemli. Bebek elini kulağının kenarına koymuş ondan aşağı inememiş daha gazla kafası da biraz ezilmiş orda kaldığı için ama hemen düzeldi bilaç saate. Neyseki evladım iyi ben iyiyim, tüm zorluklara rağmen sağlıkla doğdu ve kucağımda. Rabbim isteyen herkese nasip etsin ❤️❤️