butterfly35 Damarda direnç olanlar kanı sulandırmak için ilaç ve iğne dışında ekstra yiyip içtiğiniz bir şey var mı? Özellikle tükettiğiniz şeyler varsa paylaşalım birbirimizle 🌺 Ben çaya ve suya limon sıkıyorum inşaAllah faydası olur 🍋
Elyesa butterfly35 bende de direnç vardı 33.haftada coraspirin kullanmayı bıraktım yememi içmemi hiç değiştirmedim elhamdulillah 37+4 olduk bi sıkıntı olmadı inşallah sizin de olmaz Allah sağlıcakla kucağımıza almayı nasip etsin
aysenur-y1 butterfly35 bende de detaylı ultrasonda iki tarafta da görüldü maalesef doktor çok önemli olmadığını dedi ama yine de aspirine başlattı
bsra_mami butterfly35 Merhaba bende ikisinde de direnç var sadece corasprin kullanıyorum bebek gelişimi 1 hafta geriden geliyor. Yapılması gereken bişey varsa da bilmiyorum bende burada bekliyim
butterfly35 bsra_mami benimde 1 hafta geriden geliyor sadece coraspin kullanıyorum. Kaçıncı haftadasınız detaylı ultrason da mı görüldü sizinde? Tecrübeli anneleri bekleyelim beraber 🌺
bsra_mami butterfly35 33 haftalık olduk. Detaylı da farkedildi evet sonra da doktor değiştirdim bu zamana kadar gittiğim doktor nasıl görmüyor anlamıyorum. Hangi doktora devam etmeliyim hala bilmiyorum.
merveaws butterfly35 Bende de tek tarafta direnç vardı çift çentikliydi ve suyumda fazla çıkmıştı. İki durumuda detaylı ultrasonda öğrendim. Çentik için Coraspin kullandım su içinde hamur işini azalttım çok şükür 2 durumda düzeldi He çentik için kendinizi fazla yormayın günde 2 saat sol tarafınızda uzanın (2 saat boyunca değilde ara ara dinlenmeye geçtikçe sol tarafınızda uzanın) ve ilaçlarınızı düzenli kullanın sizinki de düzelir inşallah 🌹
butterfly35 bsra_mami sadece detaylı ultrasonda mı görülüyor doktorların kendi cihazında görülmüyor mu bende anlayamadım.
merveaws Cerenbuse Anneden bebeğe giden damarda tıkanıklık gibi düşünün bebeğin gelişimini engelliyor
butterfly35 Cerenbuse rahme giden 2 damar var bu damarlarda direnç yada çentik olduğunda bebeğe kan akımı yavaş oluyor buda daha az beslenmesine bu sebepten de gelişim geriliğine sebep oluyor. Yani bebek 1 hafta 2 hafta geri yada kilosu düşük olabiliyor. Onun için de kan sulandırıcı ilaç yada iğne kullandırıyor doktorlar.
butterfly35 merveaws bende çentik yok çok şükür, ama direnç artışı var inşaAllah düzelmiştir coraspin kullanıyorum gece sadece sol tarafa yatıyorum. Gündüz limonlu su içiyorum uzandığımda da hep sola uzanıyorum. Şuan kaçıncı haftadasınız? Kaçıncı haftadan kaçıncı haftaya kadar sürüp geçti acaba?
merveaws butterfly35 Şuan 31+6 dayım Ben 2 ay doktoruma gidemedim yurtdışındaydım o ara düzelmiş ve 1 kutu Coraspin içtikten sonra bırakmıştım Sonra kontrole geldiğimde düzeldiğini öğrendim ama doktorum Coraspini doğuma kadar kullanmamı söyledi devam ediyorum şimdi kullanmaya
butterfly35 merveaws anladım çok teşekkürler 🌻 Allah’ım sağlıkla yavrularımıza kavuşmayı nasip etsin aminn
_umyasl Elyesa merhaba. Sizde direnç tek taraflı mıydı? Yoksa her iki damardada var mıydı ? Şuan durumunuz nedir