Efnanefnan teşekkür ederim canım . Çatlatma iğnesini 2 ay önce olmuştum canım . Umarım güzel bir şekilde devam eder sürecim heyecanlıyım.
İlaçsız tüp bebek hakkımda hiç bir fikrim yok canım. Ben çatlatma iğnesiyle de denemiştim ilk zamanlar bu arada 5 yıllık evliyim . 2 kez çatlatma iğnesi yaptım olmadı. Kendim iki kez kaldım biri 7 haftalıkken kalp atışı durdu kürtaj oldum. Diğeri servikal gebelik geçirdim ( rahim ağzı gebeliği ve çok nadir görülen bir şey) iğneyle düşürdüm . Sonra yine kendim denedim olmadı . 5.yılda tüp bebek denemek istedim. Çok dua ettim . Olması için allaha inşallah dualarım kabul olur. Ben ilk tedavi için muayeneye gittiğimde rezerv azlığı dediler test normal 1.33 ama ultrasonda bana doktorum dediği 1.33 lük bir rezerv burda görmüyorum dedi. Prp önerdi bende kabul ettim . Ardından ilk ay prp oldum . Sonrasınsa tüp bebek için yumurta toplama kısmına hazırlanmaya başladım . İğneler ilaçlar derken 5 adet yumurtam vardı . Embriyolog hep arayıp bilgi veriyor . Neticede 5. Güne çıkan 2 adet 4aa kalitede yumurtam vardı . Sonra transfer için hormon düzeyimin düşmesini beklediler yoksa tutmaz dedi .Riske atmaya gerek yok dedi. Sonraki ay gittim kist vardı o yüzden bir ay daha erteledi . Bu arada bir tane kist vardır. Sonraki ay gittim kist geçmedi . Hormon salgılamıyorsa bizim için sorun teşkil etmez dedi hormon testi yaptı temiz çıkınca transfer için başladık hazırlığa. Bu evde göbekden hormon bandı , hormon iğnesi günde üç kez karınsan , omegrav vitamin, corasprin verdi. Bir hafta sonra gittim süper dedi transfer günü verdi. Kontrolden 5 gün sonra transfer oldum. Dualarla birlikte transfer yaptık iki embriyoyuda koydular. Odaya aldıktan sonra da kalçadan iğne vurdular 5 günde bir olacağım düşük olmaması için bir iğne. Ardından da koldan yada göbekten vurulacağım bir kan sulandırıcı iğne verdiler . Sürecim bu şekilde ilerledi canım