bsrguneri03 Güzellll annelerrr sizce şeker yüklemesiiiii yapılmalımı yoksa zararlımııı ne düşünüyorsunuzz ???
Papatyaa_01 bsrguneri03 ben yaptırdım zararını görmedim, gebelik şekerim çıkmadı o yüzden gönül rahatlığıyla tatlı felan yedim içtim biraz tatlıcıyım :) ama yaptırmasaydım aklımda hep kalacaktı hadi şeker varsa ve tatlı yediğim için bebeğime zarar verirsem diye 🤷🏻♀️
catandgirlmom bsrguneri03 bende yaptırdım sadece 50lik yükleme yapıldı ilk aşamada gazoz verdiler içtim 1 saat sonra şekerim ölçüldü ve 161 çıktı max değer 140 diye doktorum diyetle beraber takip edeceksin dedi diyrtle her gün günde 4 kez ölçtüm ve diyetle devam ediyorum 😊
poyrazin_annesi28 bsrguneri03 Yaptırdım hiç de sıkıntı yaşamadım. Doktor öneriyorsa yapılmalı. İçtiğim şey şekerli suydu zaten şerbet yani
Sahnedekimadam bsrguneri03 Şekerli gazoz içip şekerini ölçtürüyorsun 😄 buna zor diyenler çocuğu nasıl doğuracak cidden merak ediyorum
poyrazin_annesi28 bsrguneri03 İnsanların lafına bakma. Ben de girip okumuştum yok kustum yok bayıldım neler neler. Ama hiç de öyle değil. Zaten bı yere oturduk biz saatler geciverdi
Papatyaa_01 bsrguneri03 yok hiç zorlanmadım, banada çevremde yaptıranlar ve burda okuduğum kadarıyla zor deniliyodu kusan bayılan felan bile oluyormuş sırf bu yüzden bende yaptırmak istemedim ama doktorum mutlaka yaptır dedi, bu muymuş ya bayılan kusan bişey yok bunda dedim tabi herkese göre değişebilir :)
elayaz_ bsrguneri03 şekerli gazoz gib bir kutu birsey içip kan veriyorsunuz sadece bunun nesinde zorlandılarda sizin kafanızı karıştırdılar acaba 😅
rabiaudn catandgirlmom merhaba benimde 100 gramlıkta sınırda cıktı şekerim suan diyet yapıyorum ama günde kaç kez ölçmem lazm sabah ac karnına kahvaltıdan sonra ve aksam yemekten sonra ölçüyorum?
854Gul- catandgirlmom az da olsa tatlı türü yada çikolata vs yiyomusunuz acaba 😞 ben şeker yüklemesi yaptırmadım sadece aç ve tok karınla sağlık ocağında kan verdim 146 çıktı tok karınla sonra evde şeker ölçümleri yaptım diyetle düşmedi şuan insülin kullaniyorum ama canım sürekli çikolata kek vs istiyo 😔
Gamzeizmir35 Ben de yaptırma taraftarıyım. Ailemde anne hariç herkes şeker hastası. O sebeple yaptırdık ve içim şuan çok rahat. Yaptırmasaydim sürekli vesvese içinde olurdum herhalde. 75 lik yapıldı bana. Aç gittim. Sırayla gazozdan 1 2 ve 3 saat sonra kan verdim. Temiz çıktı şükür. Ben zorlanmadım aslında. Telefonla oyalanirken saatler doluveriyordu. Ama 75 lik ve ya 100 lük yapılacaksa yalnız gitmeyin. Aç susuz 3 saat biraz yorabilir
poyrazin_annesi28 Asel-23 Çevreniz doktor mu ? Allah korusun bebeğinizde veya sizde şeker varsa ne yapacaksınız bilmiyosunuz şuan
Asel-23 poyrazin_annesi28 şeker çıkınca zaten doktor diyet veriyor bende un pirinç beyaz ekmek ve tatlı yemeyi bıraktım. Ben şeker yüklemesini doğru bulmuyorum o sıvıyı içince bünyesi hassas olan annelerin başı dönüyor midesi bulanıyor bayılanlar var bazı anneler bile bunu kaldıramıyorsa bebeğim nasıl kaldırsın ?
bendiyebiriii bsrguneri03 Eğer normalde Karatay tarzı beslenen (işte un, pilav, bulgur, tuz, şeker vs. Yemeyen) biri iseniz yaptırmayın. Ha yok her bulduğumu yiyorum böyle bir ayrım yapmıyorum diyorsanız da inanın paketli gıdalardan daha kötü olamaz bence🤷🏻♀️
Gurbetanne- bsrguneri03 yapılmalı bence. Bende yaptırdım zamanında. Testin sonucuna göre hareket edildiğinde daha sağlıklı bi bebeğin olacağını daha sağlıklı gelişeceğini düşünüyorum.
poyrazin_annesi28 Asel-23 Siz tatlı yemiyo musunuz hiç ? O içtiğim sekerli su benim yediğim kavanoz kavanoz nutellanin yanında 0. Doktorlar kotulugumuze bişey yapmazlar. Kendi evlatlari da var. O bayilanlar da abartanlar 2 dilim baklava yiyince bayilmiyolardir heralde
Gurbetanne- Asel-23 benimde bünyem hassastı. İçtim ve kustuğum oldu. Ama yaptırmak önemli bebeğimin sağlığı için yaptırdım. Zamanında şeker yüklemesi yaptırmayıp bundan haberi olmadan şekeri olan bi annenin dengesiz beslenerek bebeğinin uzuvlarının orantısız bi şekilde büyüdüğüne şahit oldum annenin kendisi Bunu ağlayarak anlattı bana ve çok üzülmüştüm. Size saygı duyuyorum yaptırmak istemeyebilirsiniz ama zararlı bişey olsaydı doktorlar önermezdi.
0506 Asel-23 adı üstüne şeker çıkınca sen o testi yaptırmadan şeker var mı yok mu nerden anlicaksin fare zehiri değil şekerli gazoz niye düşüp bayiliyolar 😂
Defnesa Asel-23 ay onlar şehir efsanesi buradan bayıldım öldüm yazanları okuyup okuyup gidip bayılıyorlar içtim ben hiçte birşey olmadı sanki kimse baklava bile yemiyorda tehlikeli buluyorlar plesenta zaten çok güzel bir süzgeç pata küte içtiğin gazoz bebegemi geçecek
Asel-23 poyrazin_annesi28 o zaman bize belirli bi miktarda Nutella versinler veya baklava versinler ☺️ Savunan herkes 2 dilim baklava diyor ben baklava yiyince fenalaşanı duymadım ama şeker yüklemesinden sonra fenalaşanı duydumda gördüm de ☺️
poyrazin_annesi28 Asel-23 Herkesin düşüncesi farklı tabi 😊Demek ki böyle olması gerekiyor. 3 doktor da önerdi bana. Bizim dusuncemiz önemli değil ne olursa olsun bilim bizden daha iyi bilir. Hele ki çevrede duyduklarım benim kulağıma bile girmez herkes herşeyi çok biliyor 😊
catandgirlmom rabiaudn bana sabah aç, kahvaltıdan 1 saat sonra öğle yemrğinden 1 saat sonra ve akşam yemeğinden 1 saat sonra ölç dedi doktorum 🥲