Smgoss Arkadaşlar merhaba,şeker yükl yaptırdım ve şekerimin fazla olduğunu öğrendim diyet listesi olanlar paylaşabilir mi ?
Zeynep_alya Smgoss şuan şeker yüksekliğinden ve tansiyondan hastane de yatıyorum Sabah 6 da haşlanmış yumurta iki dilim domates 4 tane zeytin 2 dilim kepekli ekmek şekersiz çay verdiler saat 10 da bir elma bir kase yoğurt verdiler saat 1 de iki tane et köfte pırasa yemeği salata yoğurt iki dilim kepekli ekmek saat 3 te 1 tane elma yoğurt verdiler akşam yemeğini daha vermediler ( biraz karışık yazmış olabilirim k.bakmayin tansiyon olduğu için benim yemekler de hiç tuz yok ama yanımda yatan diğer hasta şeker hastalı olduğu için ona yemeklerine tuz ekleyebilirsin dediler )
Selisce Smgoss benim sadece açlık şekerim sınırda çıktığı için bana klasik bi liste vermişti herkesin bildiği şeyler bir de günlük 30 dk yürüyüş önemli seviyede açlık şekerimi düşürdü evde şeker cihazıyla ölçüm yapıyorum beyaz un içeren hiçbirşey yenmeyecek paketli gıdalar pirinç patates havuç bezelye yasak günde sadece bir porsiyon meyve ve meyvenin yanında bir kaşık yoğurt veya süt dengelemek için sabah bir 2 dilim tam buğday ekmeği haşlanmış yumurta peynir 6-7 zeytin salatalık domates öğlen bir kase un içermeyen çorba veya sebze yemeği yoğurt veya ızgara yemeği salata değişiklik yapılabilir ara öğünlerde ceviz badem yenilebilir akşam bol salata 3 kaşık yoğurt ve 3 kaşık bulgur pilavı ve 7-8 kaşık sebze yemeği veya ızgara yemeği (salatalar limonsuz ve az yağlı olacak)
P12345- Smgoss şekerli şeyler tüketme canım hiç bir şekilde,randevu günün gelene kadar, bol bol su iç, yoğurt ,yeşillik hafif şeyler ye, çavdar veya buğday birer dilim olarak ye öğünlerinde.
ArvenMom Smgoss yüksekmiş bende yaptırıcam şüpheleniyorum ama umarım çıkmaz yaptırmadan önce şüpheleriniz varmıydı
Selisce Smgoss değerler baya yüksek dahiliyeye gittiniz mi bir hafta takip edip düşme yaşanmazsa insüline başlıyorlar yüksek şekerin kötü sonuçları var Allah korusun
Smgoss ArvenMom ilk bebeğimi 38 haftalıkken ölü doğum yaptım bebeğin suyunun fazla olduğunu biliyordum ama şeker yükl yaptırmamıştım,bunda doktorum istediği için yaptırdım oysaki şekerden ölmüş bebeğim
Smgoss Selisce henüz gidemedim zaten bugün öğrendim sonuçları.Sağlıkla kucağıma alayimda insülin falan hiç önemli değil,ilk bebeğimi kaybetme sebebim şeker zaten
Selisce Smgoss inşallah hayırlısıyla sağlıkla kucaklarsınız üzülmeyin aynı şey olmayacak çünkü teşhis konulmuş tedavisini olacaksınız geçip gidecek