Nurcanben Arkadaşlar yaa biber dolması yapicamda ben ne zaman yapsam üst kısım pişiriyor ama biberlerin dibindeki pirinç pismiyor tam neden acaba ?
Esraliiii Nurcanben asıl alt pişer üst pişmez nasıl olmuş o 😂 pirinci yıkayıp yapın kısık ateşte piser
arirangg Nurcanben Suyu çok fazla olmasın ama çok az da olmasın canım. Su kaynayana kadar yüksek ateşte sonra kısık ateşte uzun süre pişir. Arada suyu var mı diye kontrol et. Belki suyu bitiyordur pirinçler o yüzden çiğ kalıyordur
Nurcanben Melek0102 hayır özellikle içine akitmiyordum direk tencereye döküyorum bide biber dolması kısık ateste mi daha iyi pişer yüksekte mi ben hep yüksekte pişiriyorum bunun etkisi olabilir mi
Esraliiii Nurcanben aynen yuakruda da yazmış biri bastırma kaşıkla öyle o zamanda pişmez çiğ kalır yarisi
Eceecim Nurcanben dolma harcını biraz sulu yapın ve tamamen sıkı bir şekilde doldurmayın. Sorun düzelecektir ☺️
Melek0102 Nurcanben orta ateşte ve içine hazırladığınız sostan akıtmayi da unutmayın daha lezzetli olur hem bastırarak asla koymayın o zaman da hava alıp sisemiyolar😊
Sila66 Nurcanben altı gözle görülecek kadar yanık olsa yeter buharıyla pıssın ağzını kapat ben öyle yapıyorum kıl kadar açarım altını buharla yavaş yavaş yaparım 😃
Aaaysee Nurcanben çok fazla iç koyup bastırma canım birde ben dolmanın alt kısmına bıçakla 2,3 delik açıyorum kesi atiyorum yani hafif içlerine su girsin diye gayet güzel pişiyor
mrvsrcn Nurcanben biberlerin dibini kürdanla bir kaç tane del canım ordan sosu girer içide güzel pişer
hndstncvzlikek Üzerine pişirirken bir tane de tersten tabak koyup kapağını örtüp pişiriyorım canım. Çıkınca tabak hop bulaşığa :)
Sevval0 Nurcanben iç harcını hazırladıktan sonra sade sıvı yağ tencereye alıp dolmaları dizip 10-15 dakika kadar kızartın hem daha lezzetli olur , peşinden salçalı suyunu döküp kaynatıp orta kısık ateşe alıp pişirin