Aynenkanka cennetinsusu şeker yüklemesiyle öğrendim canım ailemizde şeker hastalığı yok ilk kez karşılaştığımız bir durum bizim için
cennetinsusu Aynenkanka Bende de 50 gr yükleme ile çıktı. 75 lik yükleme yapılacak tekrar. Kayınvalidemin şeker cihazı var onunla baktım 1-2 kere normal çıktı. Siz ölçünce yüksek çıkıyor mu?
Aynenkanka cennetinsusu eğer diyetime uymazsam evet yükseliyor canım. Örneğin günde sadece kahvaltıda 1 dilim tam buğday/çavdar ekmeği hakkım var e doymuyorum haliyle, 2 dilim yersem şekerim çıkıyor maalesef ölçümlerde o bile etkiliyor. Diyeti tam uyguladığım zaman problem olmuyor. Kişiden kişiye değişir tabi
cennetinsusu Aynenkanka Doğrudur canım bende dikkat etmeye çalışıyorum. Cuma günü tekrar 75lik yükleme yapılacak yine yüksek çıkarsa diyet verecek. Cihazla ölçtüğümde kahvaltıda patates kızartması yedim mesela 1 saat sonra ölçtüm 111 çıktı. İnşallah yoktır. İlk yapılan yüklemede o ara hamur işini fazla abartmış olabilirim ondan olabilme ihtimali var diye düşünüyorum bakalım. Kendi kendime dikkat etmeye çalışıyorum bazen arada kaçırdığım oluyor tabi.
Mucize2107 momlife_7 Tokluk şekeri ağzınıza lokmayı ilk attığınız andan tam 1 saat sonra ölçülür. Değeriniz biraz yüksek ama korkmayın. Meyve porsiyonlarınızı azaltmanız lazım. Bol su yürüyüş maden suyu bunlar şekeri düşüren etkenler. Bence hiç stres yapmayın inanın o bile şekeri yükseltiyor 😏
Aynenkanka cennetinsusu patateste çok nişasta var bi de kızartma iyice yükseltir inşallah her şey normal çıkar diyete ihtiyaç duymazsın ama olur da diyete başlaman gerekirse şimdiden aklında olsun maalesef patates yasaklı listede 🥹🥹
Pamuk Aynenkanka evet bana da 1 saat sonra ölç dedi 1 hafta günde 7 kere ölçüm bendede gebelik şekeri cikti gebelikte açlık 95 tokluk 140 dedi
cennetinsusu Aynenkanka Evet biliyorum patates o yüzden yazdım patates yememe rağmen şekerim yüksek çıkmadı 111 normal çıktı özellikle ölçtüm. Kayınvalidem de dedi patates şekeri çıkartır diye. Bende baktım normal çıktı. Şaşırdım o yüzden inşallah yoktur.
Pamuk Aynenkanka ben hiç bisey yiyemiyorumki 5 kilo verdim o halde yükseliyor şükür fazla değilde yinede az bile iyi degil
gtas93 momlife_7 hic moralini bozma bende dikkat ediyorum ama bu akşam dişarıdan yedim ve cok yüksek cıktı😖 1 saat sonra yine ölcdüm düşmüş.. korkma dikkat et ama
Aynenkanka Pamuk bana doktorum eğer diyet fayda etmezse insülin başlarız demişti, endokrinolojiyle görüşmüş müydün daha iyi yönlendirir o seni, kontrol altına alınsa iyi olur sağlığınız için🙏
Pamuk Aynenkanka insülin başladık şimdilik günde 1 doz meyillisin şekere bebeği riske atmayalım dedi oysa aşırı yüksek değil açlık 100 110 arası cikiyor Tokluk 140ve 150 arası cikiyor🙄
Aynenkanka Pamuk canım açlık da tokluk da sınırın biraz üzerinde, olsun kötü bişey değil insülin şifa olsun inşallah
Pamuk Aynenkanka amin canım Allah razı olsun V Ben hiç tatlı sevmem normalde şerbetli tatlı falan tiksinirim hamileyim ya canım çok tatlı çekiyor ne güzel hamileyken istediğimi yemek varken seker belası cijti😟😟
Aynenkanka Pamuk hahah hiç sorma insan kendini hamileyken yiyecekler konusunda daha özgür hissediyor 😁 olsun napalım bebeklerimiz iyi olsun da doğurduktan sonra yeriz gönlümüzce