S00-00 vajinal ya da sezeryan tamamen sana kalmış. Eğer yapabiliyorsan vajinal doğum yap, yok cesaret edemiyorum dersen ya da bebeğin gelişi mecburi sezeryan olursa hiç korkma. Allah aşkına her iki doğum içinde korkutmayın , yok çok ağrıdı yok bebekle ilgilenemedim fln demeyin sezeryan olanlar , lütfen olumlu şeyler yazın , ya mecburi sezeryan olursa kadının psikolojisini bozmayın. Normal doğuranlarda aynı şekilde korkutmayın, nasıl bir ağrı deyince ne demek çok beterdi fln. Canım ben kendi isteğimle sezeryan oldum iyi ki de olmuşum çok rahat geçirdim , üstelik genel anestezi ile oldum, hiç öyle ağrıyla fln da uyanmadım, ertesi gün hastanede duşumu aldım,bebeğimle de ilgilendim,eve çıktım , iki gün sonra evimi süpürdüm. Korkma yani. İki doğumda da tabi ki ağrı sızı olacak ama aman aman öldüm bittim diye bişey yok, sen bebişine odaklan. Nasıl istiyorsan da öyle doğur. Özel mi devlet mi dersen sezeryanda kesinlikle özel, normal doğum içinde bilmiyorum tabi tecrübem yok ama bir odada tek başıma doğumu beklemek istemem. Devlette olacaksan çok iyi araştır bazıları özel gibi oluyormuş çok memnun olanları okudum burada, eğer öyle bulamazsan özeli tercih et 👍