Hep bu hikayemi yazacağımı hayal ettim. Şükürler olsun kızım yanımda ağrısız bu satırları 2 gecemizden yazabiliyorum. Öncelikle inanılmaz korkuyordum, aylardır forumda yazılanları okuyodum, kolayları umut olurken kötü olanlar için hergün dertlenip kafamda büyütüyodum. Sonunda 20 şubat günü geldi. Gece uyuyamam sanıyodum, çok güzel bi uyku çektim öncelikle sonra sabah tam vaktinde hastanedeydik, heyecanlıydım ama teslimiyette gelmişti bi yandan içime, sonra damar yolum açıldı serumum bitince beni götürmeye geldiler biraz gözlerim doldu ameliyathane hiç beklediğim gibi değildi, girdiğimde 3-5 kişi hazırlık yapıyodu. Biraz soğuktu ve spinal olacağı için oturur vaziyette 10-15 dk anestezi doktorunu bekledim. Doktorumu görünce biraz rahatladım, iğne normalde bence acımayacaktı ama benimki tam tutmadı başta pozisyonumdan dolayı biraz canım yandı ama çok üstünde durmadım. Derken ılık ılık bacaklarım hemen uyuşmaya başladı beni yatırdılar, bi 10 dk içinde çekiştirme hissettim tabi çok okuduğumdan o an ne yapıldığını anladım, tansiyonum düştü bayılıyo gibi oldum hemen damardan bişeyler verdiler düzeldim. Minnoşumun sesini duydum ve yüzünü gördümmm o kadar güzeldi ki… çok etkilenmem sanıyordum ama en can alıcı nokta bu anmış:) sonrası çabuk geçti. Bu arada bebek çıktığı anda çok pis bir koku da duydum ona şaşırmıştım. Sonra beni odaya çıkardılar hemşire gelip kanama kontrolü yaptı karnıma bastırdı. Acıdı ama 3-4 sn birşey çok büyütmeye gerek yokmuş.. o his kötü bacaklarının felçli gibi olması hissi yalan yok, ama öabuk toparladım. İlk kalkış hiç korktuğum gibi değildi bu arada sağlam ağrı kesici ve hala hafif anestezi etkilisiyle kolay atlattım. Dik bi şekilde yürüdüm. İlk günün gecesi ağrı kesicilere rağmen çeşitli ağrılarım oldu(gaz dikiş omuz) bu arada omuz %90 herkeste oluyor dediler ameliysthane pozisyonu ve emzirmeden dolayıymış. Çok kötü ama hiç biri gaz sancısının yerine geçemez. Ayağı sıcak tutun rezene kimyon çayınızı eksik etmeyin. Hala hafif ağrı var, bol ağrı kesici, rezene çatı falan derken bugün daha iyiym gaz çıkarmama rağmen gaz sancım oldu bu arada. Ama herşeye rağmen çok daha büyütmüşüm gözümde zehir etmişim kendime. Normal doğum yapamayacağımk dişünüyodum, bu konuda haklıymışım o cesaret işi. Ben sezaryen olduğuma ve spinal olduğuma çok mutluyum. Tüm hamişlere sesleniyorum, korktuğunuz kadar asla olmuyor. rahat olun ve etrafınızı gözlemleyin 😀
Herkese kolay doğumlar🙏🏼💜🙏🏼🌸