Mehtapkz Dafni bebegimin basi 10 cm den buyktu canim doktorum dogurabilirsin demisti ama ic yirtilman fazla olablr yani ic dikisin fazla olablir buda iyilesme surecini uzatablr karra senin dedi ben zaten sezeryn istedgm icin onu sectim gorduklerimden ibaret devlettede calsmistim ordaki norml dgmlar zaten beni cok etkiliyordu ozele gecince bi nebze daha iyidi ama yinede ben olamazdim canm herkese hayirli dogumlar diliyorum.
Dafni Mehtapkz kısaca doğurabilirdiniz ama dikişiniz fazla olur diye sezaryen ile 9 kat kesilmeyi ve dikilmeyi seçtiniz ve bebeginiz icin de sağlıklı olan normal doğum yerine sezaryeni sectiniz bi insan bunu kendine neden yapar anlamıyorum . Sevgiler
serenea monagra Teknoloji yada tıp gelişiminden haberleri yok galiba ne desem bilemedim ki herşey boş gelecek onlara 🤦🏼♀️
monagra Plncnr-dnsn doktorum normal diye diretse ben o doktoru bırakır başkasına giderim kimse benim şeyimden zorla çocuk çekip alamaz bu nasıl bir travma ya
Plncnr-dnsn monagra evet ama sezeryanında sonrası zorlu çatın müsait e bide 5 cm açıklığım vardı 34.haftadan beri ona güvendik ikimizde ama uymadı tabi
Dudumundo MaviDeranHazal zaten avrupada sikinti olmadigi surece normal yapiyorlar diye bir efsane var. yok ki oyle bir sey. Burada da istege bagli. Ben doktora sezaryen dusunuyorum dedim bugun, 24.haftadayim. Sen bilirsin planlariz dedi gecti.
Dafni serenea benim hic öyle iddialarım olmadı ya biz mukemmeliz en iyisini biz yaparız diye estagfrullah , yalnız her kadının doğurabileceğine inanıyorum ve sezaryenin asla ama asla keyfi tercih edilmesini kabul etmiyorum . Ciddi sorunlar olur cocugunuzun ve sizin canınız söz konusudur doktor kararı sonrası tabiki sezaryen doğum olur öncelik sağlık her zaman , fakat ülkemizde tamamen seçim haline gelmiş durumda. Bunu vurgulamak istedim ben.Ayrıca normal doğumun mucizesi o ‘anı’ o kadar guzel ki dilerim bütün doğum yapacak kadınlar yaşasın. Çünkü sezaryen doğum ameliyattan başka bişey degil . Sevgiler
serenea Dafni Biz keyfi tercih ediyoruz belki ve bunu siz kabul etmeseniz de yapıyoruz yani böyle olduğumuz için suçlu muyuz yada neyiz anlamadım ki ben… siz bebek vajinal olarak doğduğunda onu ilk gördüğünüzde ne hissediyorsanız bizde karnımızdan çıktığında ilk gördüğümüzde aynı şeyi hissediyoruz, yani hangi delikten çıktığının neden böyle çok çok önemi olabilir ki, zaten her türlü bu bir mucize değil mi içimizden insan çıkarmak???
qwertqwert asli- merhabalar bendede o korku vardı şimdi yavaş yavaş yeniyorum tek düşündüğüm şey bebeğimin sağlığı
monagra Dafni bir insanın kesilmekten korkusu olmayabilir? Sülalemde bütün kadınlar sezaryen, hiçbirimiz gerizekalı veya sağlıksız olmadık şükür. Dikilmek istiyoruz diye sizden özür mü dileyeceğiz biz ya?
Mehtapkz Dafni Siz dogum yapmismiydiniz egerki yaptiysaniz ve dikisiniz olmadiysa alttan cok sanslisiniz. Alttan dikisten enfeksiyondan yatan dogum yapmis kadinlarimiza kac kere pansuman yaptim hepside agladi sizede hayirli dogumlar herkesin kendi tercihi. Karnmdan kesldim die ne pansumanim oldu ne acim gayette mutluyum. Buarada bebegim icin en onemlisi saglikla dogmasi ne sekilde dogmasi deil.. iyi gunler
Evrmpk Dafni bunu isteğe bağlı sezaryen olanlara yazıyorsunuz ama normal isteyip sezaryenle doğum yapmış kişilerin de psikolojilerini alt üst ediyorsunuz teşekkürler 🙏
Dafni monagra hayır normal doğumdan oluşacak yırtıkların dikilmesinden korkmuş hanımefendi onun yerine dediğim gibi kat kat dikiş tercih etmiş ya ona şaşırdım. Siz buyurun kesilin hanımefendi sizler ve bebekleriniz için daha sağlıklı olan vajinal doğum varken kendi tercihiniz zaten :) ne yazık ki tercih haline gelmiş durumda keyfi hatta
serenea Dafni sağlık kısmına gelince belki bizim için daha sağlıklıdır evet kadın olmanın fizyolojik yapısından dolayı ama bebekle hiçbir ilgisi yok bu konunun. Nerden çıkarsa çıksın o zaten kesesinin içinden çıkarılıyor sağlığına etki edecek bir durum yok. Ne diyecek ‘aaa anne beni ıkınarak doğurmadın ben hayata geriden başlıyorum, yada sen vajinal doğurmadın ben sağlıksızım’ mı? Lütfen mantıklı olalım
Kurubebek Nurcangulpideci sezeryan dorduncuyu bekliyorum ömür boyu ağrı diye anneler korkutulmasin lutfen
Dafni serenea Kadın hastalıkları ve doğum uzmanları normal doğumun faydaları hakkında şu bilgileri verdiler: "Normal doğumun bebeğe faydalarını saymak gerekirse; Normal doğum ile dünyaya gelen bebeklerde solunum sıkıntısı gelişme riski daha azdır. Bebeğin normal doğum sırasında doğum kanalından geçerken ağzı ile temas ettiği bakterilerin bağışıklık sisteminin gelişmesinde faydalı olmaktadır. Normal doğum ile doğan bebeklerin anne memesini emme, memeye masaj yapma gibi becerilerinin daha iyi olmaktadır. Normal doğum sonrası anne ile bebek arasında cilt teması daha hızlı ve kolay gerçekleşir. Bu temas bebeğin anneye bağlanması ve gelişimi açısından çok önem kazandırır. Normal doğumla dünyaya gelen bebekler sezaryen ile doğanlara göre yoğun bakıma daha az alınırlar. Daha yazardım ama siz belli ki anlamayacaksınız, eger gercekten mecburen sezaryen oluyorsanız anlarım ama keyfi tercih ediliyorsa gercekten yazık. Zaten en başından beri söylemek istediğim bunun bir tercih meselesi olmamasıdır.
Dafni serenea Yine yapılan çalışmalar, sezaryen doğumun, çocukluk çağı astım riskini yüzde 21 ve çocuklukta şişmanlığı, normal doğumla karşılaştırıldığında yüzde 59 arttırdığını buldu. yine de siz daha iyi bilirsiniz tabi :)
Merveomrum Kızlar ben 34 haftalik hamisim , daha doktor birşey demedi , normal mi sezaryan mi diye , ama ikisinde de biraz korkuyorum , kaçıncı haftada doktor söyler bilgisi olan var mı
Dafni Mehtapkz epizyosuz normal doğurdum bir tane iç dikişim 2 tane de vajina duvarında vardı cok hızlı iyileştim cok şükür eger daha fazla da olsaydı yine sezaryen dikişlerini tercih etmezdim , hem kendim icin hem bebegim icin en sağlıklı olan vajinal doğumu tercih ederim yapabildigim ve koşullar müsaade ettiği sürece.
Fuhen asli- Rabb’im o gücü veriyor sakın olyn ve akışına bırakın tercih olarak ilk tercihiniz normal olsun insan bünyesi içinde daha sağlıklı ben sezeryan oldum 7 saat sancı sonrası ama pişman değilim asla bence anne olan her kadın o sanciyi yaşamalı çok güzel bir duygu sezeryan sonrası ağrı çok oluyor 3 yıl oldu mesela yine hamileyim henüz o kadar agirlasmadik 25 haftadayiz ama bayadır sol bacağıma çok ağrı giriyor iğne yeri çok sıkıntı oluyor ya birde sezeryan daha korkunç 😂😂😂sonuçta kesiyorlar
Nurcangulpideci @Kurubebek ablam 3 tane sezaryenle çocuk sahibi oldu hic bir sıkıntısı da yok. İlk çocuğunu normal doğurtmaya çalıştılar olmadı bundan kaç sene öncesi normal doğursaydi asıl bir sürü sorunla karsilasicakti. Sacma sapan insanların psikolojisini bozuyorlar zaten sonrası için bi çok endişemiz varken bir de öyle mi doğurabilir böyle mi doguralim diye düşünüyoruz zaten duygularımız tavan yapmış durumda. Allah onu da ne şekilde nasip etti bize kim bilir. Herkes bilir kişi olmus masallah.