Alyna1 kalsiyum için gerekli canm onlar haöilelik süresince ve emzirme döneminde mutlaka kalsiyum ve demir alman lazım. Demiri zaten takviyr olarak da veriyorlar emzirme dönemimde de. Bulabiliyorsan doğal yumurta, doğal süt ve doğal sütten yapılma ev yoğurdu. Ben inek sütü bulabiliyorum o yüzden v yogurdu yapp yiyorum, yumurta market yumurtası. Ama süt buşamıyorsan laktozsuz ve yağsız süt alma marketten alıp içeceksen. Birde emzirme döneminde biliyorsun bebeklerin 1 yasına kadar inek sütü içmesi yasak, sütü mayalayarak yogurt yapp yemelisin ve yumurta yine devam etmelisin. Eğer alerji durumu olursa zaten bebekte hiç bir süt ürünü kullanamazsın, o zamanda doktorun sana kalsiyum takviyesi vermesi lazm. Kı gebelikte de kalsiyum takviyesi veriliyor, doğal süt vb. Bulamıyorsan dr. Verir vermeli de zaten, diğer türlü bebek hem emzirme döneminde hem de hamilelikte senn depolarınaiı bitirecek ve kemik erimesi raşitizm hastalığına yol açacak, çünk0 öyle oluyor. Benim gittiğim doktor bana vermesi gerekn hiç bir vitamini vermemiş ben sıkıntı çektim doktor değişikliği yaptım şimdi basladım ilaçlara o yüzden bu konuda tectübeliyim. Zaten 14. Haftadan sonra sana mahnezyum, kalsiyum, d3, demir ilacı, demir ilacınıda gyno ferro sanol veriyorlar, birde takviye gıda var probiyotik (bagırsaklar için), omega 3 b12 içeren takviye gıda var, hamileliğin belli döneminde de gaviscon veriyorlar, hamilelik reflüsü için, probiyorikli takviye gıda iste mutalaka o şekilde vermez ise doktor sana eğer, çünkü belli bir süre sonra basur olusacak bu ptpbiyorikler bağırsakları çalıstordıgı için kabızlıgı vb onluyor, bende olusmustu şimdi basur geçmesede bagırsak ile ilgili problemlerim geçti :D ( basurun ilerlemeside durdu) hamilelikte yemen gereken ve yememen gıdalar var, emzirme döneminde de o şekilde olacak, hatta hasta olman ve ilaç kullanmana göre bebekte alerji olmasına göre de bu yeme içme durumların değişcek canm.