Kızlar merhabalar ellaya rağmen gebe kaldım 6+4 günlüğüm ama 5 haftadan itibaren kanamam var progestan yazdı doktor 3 kere kullanıyorum günde . Size sorum benim gibi olan var mı kanamam düşük riskinden mi ella mı sebeb beni aydınlatırmısınız o kadar pişmanım ki içtiğim için gebe kalma ihtimalini bilmiyordum

Ertesi gün hapları korunma yöntemi değildir senede en fazla 3 sefer kullanılır çünkü yüksek miktarda hormon içerir. Düzenli kullanımda çok zararlıdır. Ertesi gün hapına rağmen hamile kalma ihtimaliniz var ne kadar erken içerseniz o kadar fazla korur. Benim bildiğim ertesi gün hapları halihazırda bir hamilelikte düşüğe neden olmaz. Hatta prospektüsünde de düşük hapı değildir düşürmez yazıyor. Kanama ondan değildir diye düşünüyorum ama tabiki doktor daha iyi bilir.

[silindi]
Tedbiri aldıktan sonra neden gebelik oluşsun ki . Bunu ilahi bir şeye bağlamak bana tedbirini almadan ne yapayım başıma geldi demeye ve buna güvenmeye neden oluyor .
Tedbirini aldıktan sonra gerisi Hak’tan .
Ama ilacı saatinde içmezsen , prezervatifi belki sadece boşalma anında takarsan, ya da çok yüksek ovülasyon günlerinde birliktelik yaşarsan burada %1 ilk ihtimal devreye girebilir işte

Bende aynısını yaşadım eşimle ilişkiye girdikten sonra Ella kullandım ama ona ramen kalmışım bende bilmiyordum hamile kalma ihtimalim olduğunu 9. Haftada kanama yaşadım progestan ve iğne vuruldum sonra 13. Haftada ağır bir kanama yaşadım tekrar ettik progestanı 24. Haftama kadar kullandım şuan 31 haftalığım bebeklerim ve ben gayet iyiyiz doğumu bekliyoruz stres sıkıntıdan uzak dur olabildiğince dinlen gerekirse hiç ayağa kalkma ben 2 ay yattım

• [silindi]

Serklajligebelik olsun atarlanabilriisin
      benim ciin sorun degil :pp

ella nin normal dogum kontrol hapi oldugunu dusunuyordum
      guluk hapmis

morning afterpil hic aklimdan gecmemisti ya
      kadinlarin kullaniyor olmasi beni sasirtiyor
      tamam piyasada var ama kendinize yapmayin bunu

ve ustelik o zaten korunma yontemi degil ki
      cok sagliksizzzzz
      ben yasminin muadillerinden sandim ya
      ahahahahah cahil ben
      daha yeniyim
      yasminle 10. ayim ve memnunum

[silindi] prezervatifle 3,5 sene korundum ve yanlışlıkla bir gebelik yaşamadım . Doğum kontrol hapını da içemem herhalde . Sürekli ilaç kullanmak bana iyi gelmiyor

• [silindi]

Serklajligebelik

ben esimi ikna edemedim valla o yuzden ben hapa basladim evliligin basinda :D
          dayanabildigim surece hap icicem 10 aydir gebelik de yok cok skr yani planli olmasi tercihimdir

bende zor adapte oldum ilac icmem asla doktro verse kenara atarim
          ama alistim artik
          onu da gectim artik korkuyorum yani hamile kalicam diye
          korkudan iciyorum xd

Slaedz Teşekkür ederim canım allah sana bağışlasın ben adet olmayı beklerken gebeliğimi öğrendim daha sonra kanamalarım başladı progestan içiyorum inşallah benim de kesilir 🙏🏻

Arkadaşlar kime ne iyi gelir neyi kullanmak ister ne benim takdirimde ne sizin ve de ne beni ilgilendirir ne sizi .. Ben başıma gelen olaydan bahsediyorum ahkam kesmek akıl vermek hoş şeyler değil kimin başına ne geldi neden içmek zorunda bilmiyorsunuz lütfen bana yardımcı olabilecek aklı selim arkadaşlar yazsın🙏🏻

Btunc içmek yerine vajinadan almak bence daha sağlıklı doktoruna bir danış umarım bir an önce çok sağlıklı bir gebeliğe dönüşür hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin inşallah

• [silindi]

Btunc bir bilgim yok malesef ben dogum kontrol yontemi saniyordum ella baska biseymis
                  kirdiysam ozur dilerim
                  akil vermek veya ahkam kesmek niyetim degidi

Slaedz teşekkür ederim eşim işten geldiğinde birlikte acile gideceğiz 🙏🏻

[silindi] önemli değil ben yardımcı olan aynı şeyleri yaşamış birileri vardır diye yazdım kırılmadım ama insan tabi bilinmeden yorum yapılınca üzülüyor