Feyzanur_ öncelikle ben ilk günden beri slikonla emip ucunu çıkardıktan sonra ( ilk hemen verince ucu olmuyordu) slikonu çıkarıp kendi ucumu tutturmaya çalıştım. İlk zamanlar hiç almadı kafasını geri çekiyordu ama ben zorluyordum tabi ağlatmadan. Ağlatmamak önemli bence ki soğumasın iyice. Sonra bunu sık sık yapmaya başladım bazen pompayla sağıp ucu çıkınca direk emziriyordum falan. Tam 2 ay uğraştım sonra gündüzleri tutmaya başladı ama çabuk bırakıyordu gün geçtikçe bu sürede uzadı. Geceleri uykuda zorlanıyordu o zaman slikonla emzirdim iyice alışana kadar. İyice kolay tutmaya başlayınca yani tek seferde kavrayabilinca geceleride bıraktım. Şimdi hep kendi ucumu emiyor. Ha ben slikonda süt azalması, açlık vb hiç yaşamadım. Hatta göğüs ucumda acımıyordu çok güzeldi. Slikonla emziriyorum diye kendimi hiç kasmadım belki o yüzden. Sadece temas daha iyi olacağı için bıraktırdım çünkü bebeğin tükürüğü değince süt ona göre vitamin, antikor vs üretiyormuş beneğin ihtiyacına göre. Bu arada slikonla emzirirken de gün içinde emmese dahi dudaklarını değdiriyordum dediğim sebepten. Yani çok kasmayın büyüyüp emme refleksi güçlenince sizde çabalarsanız bırakıyor bebekler 🫶🏻