Emell HuriyeTrkolu reddetmek icin yazmadim ki zaten. Sadece arkadasin paylasiminda dr sanki testler yapilsa bebek saglikli olacakmis gibi davranmis sonucunu cikardim. Benim tepkim onaydi. Kendi adima eksiksiz butun testlerimi yaptiriyorum.ilk gebeligim sikintiliydi.sonlamdirmak zorunda kaldik. Bu konida cok.derin yaralarim var.o yuzden bilmek ogrenmek ve kendini hazirlamak gerek herseye.senin cevabindan da sanki ikili ocin konusuyum down sendromu icin mi yapili saniyosun ki gibi bi tepki algiladim . Ona sordum.bak yeno bisey daha ogrendim..👍
HuriyeTrkolu Emell aslında benim demek istediğim de yanlış anlaşılmış olabilir kusura bakmayın eğer ters anlaşıldıysam sözüm de size değildi ama aşıyı bile red eden insanlar var anlamdıramıyorum bu tür şeyleri
Emell HuriyeTrkolu yok yok🤷♀️ acikca soylemeliyim ki kesinlikle o tarz seyleri reddeden bi insan degilim. Sadece azcik seker yuklemesine karsiyim.onu da dr um aclik toklukla beni teskin ettigi icin herhalde
Annem Sahraelsam biz yaptrdk da içimize ferahlik mi geldi iyi ki yaptrmamssn Allah a sigin ona emanet kalbini ferah tut sen iyisin bebegin de iyidr Iyi ki yaptrmamssn Bende yaptırıp da pişman olanlardanm Oyle doktorlar cok yalnz degilein bende yasadim
Sahraelsam Annem rabbim butun anneleri ve bebeklerini korusun piskoljimi bozmaktan iyidir. Herseyi gectim etraftaki insanlar bile moral bozmaya yer ariyor nasil bakacaksin oyle boyle soyle bizim insanlarimiz biliniyo zaten bakamazsin kolay degil bence aldir diyenler bile olacak dr. Bile sonuc kotu cikinca alalim bence diyor. Ya yaptirip bunlari duysaydim hic gerek yok bence hersey allahtan geliyor rabbime emanet etmek en guzeli
Sahraelsam Elizveannesi benim cocugumu dogurup dogurmuycagma dr. Degil bir allahin kulu karisamaz herkes isini yapmak zorunda testleri yaptirma zorunlulugu yok. Ozaman sana down sendromlu deseler bilincli bi anne olup o cocugu aldircaksin yani öylemi. Kusura bakmada bencil olup her harikarda o cocuhu dogurmya razi olurum. Sen ister yaptir ister yaptirma.
Elizveannesi Sahraelsam ben aldırırım dedim mi? Ben size oturup saatlerce anlatsam testlerin önemini, siz benim karşımdaki 'hiçbir testi yaptırmam, down sendromlu çıkarsa zaten aldırmam' diyen sözde annesini. Siz de kusura bakmayın da 'her haliyle kabulüm' demenin arkasına saklanınca "" "mükemmel anne, hadi alkışlayalım" "" olamıyorum ya ben😏
Sahraelsam Elizveannesi sen boyle rahat rahat konusuyorsan kesin sonuclarin iyidir . Bide sonuclari kotu cikan anneleri düşün. Madem bi annesin bu sonucun birazda tersini dusun ozaman piskoljn nasil oluyormus görürsün. Benim kendi tercihim kendi secimim sen testlerini yaptirinca doktorun seni şaha mi kaldirdi napti ?
Elizveannesi Sahraelsam ovvvv siz düşündüğümden de kara cahil çıktınız.. Çok merak ediyorsanız söyleyeyim. İlk gebeliğimde oğlumun kalbinde 2 delik olduğu söylendi,yani sizin kaçtığınız duyguyu ben dibine kadar yaşadım (bencilliğiniz burdan geliyor) çok şükür doğumdan sonra kapandı. Şimdi de 2. Yavrumu bekliyorum. Rabbim ne verirse ben savaşmaya hazırım. Çünkü ben çocuklarımın annesiyim. Bana kaçmak yakışmaz... Ben onlardan sorumluyum. İlgilenmiceksem neden getiriyorum dünyaya!? Bir de o testler sadece down sendromlu olup olmadığını söylemiyor, daha birçok hastalık. Belki onlardan da kaçarsınız, haberiniz olsun.
Sahraelsam Gmziscn sadece doktordan degil sonucu iyi cikan anneler bile yaptırmayon diye tepki veriyor baksana gülüyorum sadece bu denli insanlara. Okadar rahat konusuyorlarki ama sonuc kotu ciksa aglamaktan helak olacak kendini sucluycak farkinda degil. Ben en azindan hem kendimi dusundum hemde bebegimi bilmiyorlar galiba cocuk anne karninda hissediyor agladigini guldugunu mutlulugu huzunu hem kendi uzmek istemedim hemde bebegimi ama anlamakta gucluk çekiyorlar ve yaptirmadigimiz icin bencil anne oluyoruz. Boyle bencillik bilincli olmaktan cok daha iyi .
Gmziscn Sahraelsam çok önemli değil bukadar üzme kendini benim doktorum sordu bana 2 li test yapalımmı özele gidiyorum. Ben şaşırdım yani sormadan yapılan önemli birşey sanıyordum doktorum tercih meselesi yaptırmayanlarda var down sendromlu olsada aldırmayacağım için gerek yok teste diyenler varmış oyüzden bu senin kararın Allah korusun hepimizin evlatlarını. doktorun deyişinden önemli birşey olmadığını anladım açıkcası sadece aldırıp aldırmamakla ilgili buda çok ama çok zor bir karar oyüzden akışına bırakmalı bazı şeyleri hepimiz için öyle sen doktorunu değiştir ve bu konuyu unut stres üzüntü gerçekten çocuğu çok etkiliyor bunu diyen yine doktorum hamileliğinin tadını çıkart😊
Elizveannesi Sahraelsam detaylıca da sadece elinizde o kaldığı için gireceksinizdir.. Elinizde o kaldı çünkü sadece.
Swraksya Ben tüm tarama testlerini yaptırdım detaylı ultrason da bebeğe kan akışı az gittiği için şuan kan sulandırılmış kullanıyorum ki bunu detaylı olmasa öğrenemezdim..evet bebeğim de böbrek genişlemesi ve kafa büyümesi varmış amniyosentez önerdi doktor ben yaptırdım mı hayır.. Öyle doğar doğmaz takdiri ilahi.. Üzüldüm mü çok üzüldüm çok ağladım ama Rabbim in imtihanıdır diyorum onun tekmelerin duydukça şükrediyorum mutlu oluyorum sağlıklı olduğuna inanıyorum.. Şeker yüklemesi yaptırdım mı evet yaptırdım çıktı mı çıktı şimdi diyet yapıyorum bu onun ve benim sağlığım için önemli.. O tatlı içeceğin daha fazlasını yiyip içmişimdir zamanında.. Kusura bakmayın beni de yanlış anlamayın bakın benimkinin de değerleri kötü ama yaptırdığıma pişman olmadım yine çocuğum olsa gene yaptırırım bazı şeyleri gözardı edemem size tavsiyem en azından detaylı yaptırın..
Sahraelsam Elizveannesi sen ne konusuyorsun ya kafama gore yorumlar yapma. Bak sende yasamissin ve ben yasamak istemedigim icin yaptirmadim ve bu benim tercihim burda bencilliği tartisacak degilim ve sende beni yargilayacak kadar bilincli degilsin. Sen anneysen yaptirmayanlarda anne. Sen yaptirinca aaa cok bilincli anne olmadin burda yargiclik yapacagina doktor olsaydin ozaman sen kendince bilincli anne olmaya devam et
Shryrydn Sahraelsam ben ilk cocugumda tarama testlerini yapdırmdım. Cocuk buyudu karnımda hamilelik ilerledi. Sorun ultrasonda gorulecek duruma geldiyinde oyrendim 5 aylık hamileydim artık. Tarama testi yapdırsaydım 3 ayda oyrenirdim ve 5 aya kadar surdurmezdim hamileliyi. Kesin sonuc vermiyo ama risk yuksek oldugunda doktorlar amniyosentez yapıyo. Amniyosentez 100 de 100 sonuç veriyo zatenn.
HuriyeTrkolu Emell bi tanıdığım vardı şeker yüklemesinden sonra şeker hastası oldu.benim şekerim zaten normalden düşük ama şeker yüklemesi yaptırmam