Kurabiye93 açılın ben geldim diyesim var şuan 😅 bu konudan çok çekmiş çok araştırmış birisi olarak yazacağım bunları asla ve asla herşeyin herkeste aynı etkiyi bırakmayacağının özellikle altını çizmek istiyorum. 2,5 sene önce ilk çocuğumu dünyaya getirdim. Herkes bana normal doğumun harika bişey olduğunu çok kolay olduğunu bebek çıkınca herşeyin bittiğini söyledi durdu. Tabiki süreç uygundu 31 haftadan bu yana kızım kanaladaydı doktorum bile çok kolay bir doğum olacağını söylüyordu. 3 cm açılmayla hastaneye yatışım yapıldı yaklaşık 5 saat suni sancı aldım ama sancı beni hiç etkilemedi normal adet sancılarımdan farksızdı. Gelelim doğum anına işte ne olduysa orada oldu. Tam 45 dk çatalada ıkındım bebeğimin kafası bir türlü vajina çıkışına yerleşmiyordu ebe iki elini içeri sokup bebeği taçlandırma evresine hazırlamaya çalışıyordu. Düşünün kızımın kafasında tırnak izleri vardı çekiştirmekten ıkına ıkına bilmem kaç kere nihayet doğurdum ki bir hasta bakıcı yaklaşık 20 dk elleriyle karnıma bastırıyordu. Bu yüzden 15 gün nefes almada zorluk çektim. Kaburgalarım ezikti. Daha sonra çok kanamam oldu doktor attığı iki dikişi kestiği yeri göremediği için söktü bayıltıldım öyle dikişlerim yapıldı. Sonrasında dikişlerimin arasında mercimek kadar et parçası oluştu ayrık kaynama olmuş nedenini bilmiyorum ama sanırım çok yürümek zorunda kaldığım için oldu. Bunları neden anlattım. Çünkü vajinal genişlemenin cinsel ilişkiyi ciddi anlamda etkileyecek kadar olmasına neden olan zor doğumlar oradaki bağların fazla genişlemesine neden oluyor üstüne bi de dikişleri güzel yapılmaz düzgün kaynamazsa benim başıma gelen gibi sorunlar oluyor. Ben doğum yaptıktan 6 ay sonra fark edilir bir toparlanma oldu tabi orada ama ilişkinin sonlarına doğru eşim hep çok açıldığını söyledi. Bu beni psikolojikmen çok yıprattı. Bu herkeste olmaz olsaydı kimse normal doğurmak istemezdi doğuran kadının cinsel hayatı biterdi. İnanın herşey şans meselesi şuan 36 haftalık hamileyim ve haftaya doğum şeklim belli olacak. Normal doğumum da kendine göre rahatlıkları var sonrasında çok ciddi bir acı çekmiyorsunuz karnınızı korumanız vs gerekmiyor mesela ama sezaryende de vajinanız eskisi gibi kalıyor doğumdan sonra ağrı sızı çekiyorsunuz. Bence bu tamamen kişisel bir süreç ve sizin ne istediğinize karar vermeniz gerekiyor. Vajinal genişleme canınızı çok sıkmayacaksa normal doğurun derim herkesin ki benim ki gibi olacak diye bişey yok. Eğer sizin için vajinal genişleme ya da şekil bozukluğu vs sorun olacaksa sezaryen olun derim. Çünkü doktor da dedi orası kesilip dikildiği için vajina girişinin şekli değişiyor tam yuvarlak halinde olmuyor yani biraz daha v halini alıyor demişti.