Tugcec01 Kızçelerim merhaba bir haftadır her hamileye yapılan testlerimi yaptırıyorum dün doktoruma gittim ve şekerim aç karnına 142 tok karnına yani 5 saat önce yemek yemiştim ama Doktorum tok karnına diye hesapladı 170 çıktı ve Doktorum bana bundan hiç hoşlanmadım şekerin çok yüksek sesi açıkçası korktum bebeğimin gelişimine sıkıntı yaratırımı 😫😭 5 haftalık hamileyim açıkçası kafama çok takıldı lütfen yardımcı olun 😭 içim içimi yiyor😭🤰🏻 Şimdi açlık tokluk şeker testi ve üç aylık şeker istedi benden kızlar Doktorum 😔
masisi Tugcec01 ben ilk başta yapılan şeker testini yaptırmadım bilmiyordum da doktorun da bişey söylememişti ☺️ 27 haftalığız şuan şeker yüklemesi yaptırdığımda açlık şekerim 185 çıktı bebeğim de irileşmişti doktorum diyet önerdi hemen şuan dikkat ediyorum
Balkiz Tugcec01 diyetisyene yönlendirmesi gerekir. Gerçekten dikkat etmelisiniz. Basit şekerlerden tümüyle uzak durun. Zaten kapalı gıda ürünler bi zaman sonra mide yanması yapıyor tüketmemekle hiçbirşey kaybetmezsiniz. Sabahları tahıllı ekmek yiyebilirsiniz. Reçel bal çikolata uzak durun. Bebeğinz için çok daha fazla dikkat etmeniz gerekir
Tubagrnc Tugcec01 diyetisyen kontrolünde diyet uygulayın bende de gebelik şekeri var Allah korusun dikkat etmezsek erken doğuma tansiyon yükselmesine çocukta hastalığa körlüğe karında ölmeye bile sebep olabiliyor şakası yok yani sizi üzmek istemem ama şeker illet bişey doğurana kadar dikkat etmemiz lazım ben insülinde kullanıyorum dahiliyeyle de görüşün durumu
Tugcec01 masisi bende diyet yapıyorum şusn kuzum allah cümlemize sağlıkla kucağımıza almayı nasıp etsin bebişlerimizi♥️🤰🏻
Tugcec01 Balkiz çavdar ekmeğini bile yemiyorum günde iki dilim yerdim oysaki beyaz ekmek teketmezdim şekersiz şeyler yerdim ama stres yaptı bence bana bunu 😔 allahım hepimize sağlıkla kucağımıza almayı nasıp etsin inşşş bebişlerimşzi çok dikkat ediyorum bende şimdi
pamuk_anne Tugcec01 hiç ekmek yememezlik yapmayın, bebeğin o ekmeğe o karbonhidrata da ihtiyacı var. Ben de diyabetliyim ve diyetisyen kontrolünde diyet yapıyorum. Tam buğday ekmeği tavsiye ederim.
Tugcec01 Kubravci istersen doktoruna bir danış balım bana her türlü test yaptılar anlamada yaptılar yengeme felan tanıdığım her hamileye yaptılar açıkçası balım hangi doktora gidiyorsun
Kubravci Tugcec01 ben Ankara'da devlet hastanesine gidiyorum Etlik Zübeyde hanım hastanesi ne ama önümüzdeki haftadan itibaren Gülhane hastanesine gitmeye başlicam orası daha iyimiş suan ki hastaneden hiç memnun değilim çünkü çok ilgisiz 😐
Fatmamdk Stres üzüntü yapma bunlar bile yükseltir şekerini testlerini yaptır dikkat et hiç bişey olmaz Allahın izniyle bebeğine diyabet hastası olduğum için biliyorum bunları sıkma canını sakın 🙏🏻😊
Tugcec01 Tubagrnc senin gebeliğinin kaç haftalarında çıktı kuzum şekerin ve kaç oranlarda çıktı allah korusun cümlemiz sağlıkla kucağımıza alalım evlatlarımızı inş 🤰🏻
Tubagrnc Tugcec01 net hatırlamıyorum ama 24. Sanırım şeker yüklemesi yaptırdığımda öğrendim babam kardeşim halalarım şeker hastası o yüzden bende potansiyel şeker hastalığı riskim varmış ama şu anki sadece gebelik şekeri doğurunca normale dönecekmiş