Kızlar merhaba dün detaylı ultrason için bi doktora gittim 21+2 günlük hamileyim. İkili tarama testi yaptırmamıştım sonra doktorum üçlü taramayı yaptıklarını haftamın geldiğini söyleyince yaptırayım dedim devlet hastanesine gidiyorum rutin kontrollerime neyse üçlü tarama testim riskli gelmiş İngilizce yazıyor bu arada bende detaylıya gideceğim için doktoruma gitmemiştim riskli olduğunu bilmiyordum çevirdiğimde sınırıda gibi bi şey yazıyordu çok üstünde durmadım. Dün de doktor kalpte 3 tane parlaklık gördü ve testime de yüksek riskli dedi down sendromlu olabilir dedi nift testini ya da amniyosentezi önerdi 2 hafta sonra tekrar çağırdı bakalım diye bende 2 hafta sonra geldiğimizde kararımı söylerim dedim ayrıldım. Ama benim kafamı kurcalayan tüm organları boyu kilosu vs gayet iyi haftasıyla uyumlu dedi burnunda ya da ense kalınlığında bi sorun görmedi sadece kalpte parlaklık ve üçlü taramanın riskli gelmesi ile down sendromlu olabilir dedi. Başına gelipte bebişi sağlikli olan var mı acaba yarın devletteki doktoruma gideceğim danışmaya. Aldırma gibi bi düşüncem yok asla ne gelirse Allah’tan başım üstüne ama endişeliyim de o testi yaptırmayı düşünmüyorum maddi durumumuzu çok zorlayacak çünkü ama bilmiyorum da fikirlerinizi söyler misiniz?