Merhabalar hanımlar. Öncelikle Rabbim yaşadığımız şu zor günleri gerisinde acı ve yara kalmayacak şekilde atlatmayı nasip etsin. Ölenlere rahmet, yaralılara şifa, geride kalanlara sabır ve metanet diliyorum.
Doğum hikayemi sizlerle paylaşmak istiyorum ben de. 23 Ocak pazartesi 38. Haftamda rutin kontrolümde doktorum bebeğin karın çevresinin 40 haftayı aştığını (karın çevresi genişliği bebeğin omuzlarının genişliğini ifade ediyormuş, geniş omuz doğumda bebeğin kanala sıkışması omuz takılmasına neden olabiliyormuş), yaptığı çatı muayenesinde üst kemiğin basık olduğunu ve normal doğumun bu şartlarda kolay olamayacağını söyledi. Ben normal istediğim için cuma gününe kadar bekleyelim bebeğin gelişimini görelim dedi. Cuma yapılan kontrollerde bebeğin kilo almadığını ve hala normal şansı olduğunu söyledi. Ancak 1 cm açıklık vardı ve bebek kanala inmemişti. 1 şubat çarşamba için gün verdi ve açıklık artmamış ise sezeryana alacağını söyledi. Cumadan çarşambaya bebeğin kanala inmesi ve açıklığımın artması için önerilen ne varsa yaptım. Hurma, ananas, sıcak suya oturma, merdiven inme çıkma, yürüyüş, egzersiz …. Ama 1 şubatta yapılan kontrolde bebeğimin hala kanala inmediğini ve açıklığın artmadığını söyledi doktorum. Üstüne bir de bebeğin suyu azalmıştı. Normal doğumu çok istememe rağmen spinal anestezi ile sezeryana alındım. Yatış işlemleri, damar yolu, sonda takılması derken kendimi ameliyathanede buldum. Uyuşturulduktan sonra 2 dk içinde bebeğimin sesini duydum. O an dünyalara bedeldi. Neler hissettiğimi ifade edemem. 15 dk içinde dikişlerim atıldı ve odaya alındım. Benim için sezeryan sonrası zordu. İlk ayağa kalkma yürüme vs bunlar katlanması güç ağrılar değildi ama sonraki günlerde dikiş ağrısı karın uyuşukluğu vücut ağrısı malesef beni çok zorladı. Üzerinden 16 gün geçti hala dikiş yerimde ağrı sızı oluyor ama hareketlerimi kısıtlamıyor. Bebeğime kavuşmanın sevinci deprem felaketi ile burulsa da şükrü zor bir nimet. Rabbim tüm hamile kardeşlerimin yardımcısı olsun, hepsine güzel ve kolay doğumlar nasip etsin. Sorularınız olursa bebeğim müsade ettiği sürece cevaplayabilirim.
Spinal anestezi ile sezeryan doğum hikayem
RABBİM ANALI BABALI BÜYÜTSÜN İNŞALLAH 😇 😇 😇
Hilye Rabbim analı babalı büyütsün inşallah