Lilyumfokimum Maalesef amniyosentez bir tanı yöntemi, yani yanılma payı pek yok canım. Şöyle diyim 99.9 doğru.
Dost12 Lilyumfokimum canim fetal dna 99.9 yani o yüzde birde 10.000 de bir kiside yanilma payi varmis. Amniyosentez yapildi yüzde yüz dogruluk var. Bende öyle yaptilar🥺
EyAs Ay92 Ay canım çok sevindim senin adına genelde ön sonuç temiz olunca genelde sıkıntı olmuyormuş burdan okuduğum kadariyla
Ay92 EyAs ay cidden oyle ise testler de bi degisik :) bende buradan öyle okudum ön sonuç ne ise ilerde de bisi çıkmıyor diyorlar ama yinede stres oluyorsun iste :)
int34 EyAs Amniyosentez de sonuç down çıktı bebek sağlıklı doğdu öyle mi yanlış anlamıyorum değil mi?
Elifsu01 Ay92 benim yeğenimin de ense kalınlığı büyük çıktı, amniyosentez yaptılar, kesin dediler, bir de özel hastane, ama ablam karar verdi aldırmam yine de dedi. Şimdi maşallah 4 yaşında hiçbir şeyi yok canım.
int34 Elifsu01 Böyle şeyleri duyunca ümidim o kadar artıyor ki… Kordonasentez yaptırdım bana da down dediler, rabbim çok büyük umarım benim bebeğim de sağlıklıdır.. 🙏🏻
Ay92 Elifsu01 vay be insan cidden şaşırıyor o zaman bu testleri neden yapıyorlar anlamıyorum bizi strese sokmak icin mi ya
aysenur2507 Elifsu01 bana da amniyosentez yapıldı down çıktı kesin diyorlar ama ense kalınlığı burun kemiği hepsi normal çıkmasına rağmen ikili test yüksek çıkınca yaptılar şuan ben de bir Ümit bekliyorum okuyunca ümitlendim 😔
Esramihra int34 canım bana da CVS testi yapmışlardı downlu dediler dedikleri gibi down sendromlu olaraktan dünyaya geldi ilk zamanlar kabullenmek çok zordu ama şimdi çok pişmanım okadar ağlayıp kendimi harap ettiğim için rabbim iyi ki bu meleği bize layık görmüş diyorum 😊🤲
Roar-123 int34 Merhaba . Kordosentez ne için yaptırmıştınız ve kaçıncı haftada yaptırdınız ? Amniyosentezden daha riskli olduğunu duydum sizde nasıl ilerledi süreç ?
Elifsu01 Ay92 Her şeyi Rabbim biliyor işte, amniyosentez de olsa kesin bir şey yok bence canım. Böyle örnekler varken neden kesin sonuç diyorlar doktorlar anlamıyorum.
Elifsu01 Ay92 Her şeyi Rabbim biliyor işte, amniyosentez de olsa kesin bir şey yok bence canım. Böyle örnekler varken neden kesin sonuç diyorlar doktorlar anlamıyorum.
EyAs int34 Inşallah canım Rabbim korktuğunu yaşatmasin sağlıkli doğurmayı nasip etsin tüm anne adaylarina
Betulaa Benim doktor 2li 3lü testler yüzde 40 veya 60 doğru demişti, fetal dna yüzde 99 dan fazla, amniosentez yüzde 100 demişti. Hatta önce fetal dna onda risk çıkarsa emin olmak için amniosentez öneriyoruz demişti. Ama şimdi yorumlarda da farklı deneyim yazanlar varmış bilemedim.
Dost12 Betulaa yok sizin yazdiklarinizi doktorum bire bir aynisini uyguladi bana…öyle de oldu amniyosentez yüzde yüz yani. Fetal dna 99.9% o 0.1% icin amniyosentez yapiyorlar yani 10.000kiside bir kiri yanilma payi olabilir diye
Betulaa Dost12 nipt fetal dna da riskli çıkıp yine de amniosentez ile sıkıntı olmayan kişiler de olabiliyormuş yani nipt riski büyük ölçekte ekarte ediyor ama orda risk çıksa da amniosentez ile kesin olarak sıkıntı olmadığını öğrenenler de varmış. Çok kötü soru işaretleri bunlar hamileyken insan her şeyi düşünüyor yaşayan herkese Allah sabır versin