Rzlgln534 Hanımlar merhaba! 2.çocuğuma 17+2 hamileyim. Bugün İkili test sonucumu almaya gittim. 1:80 yüksek riskli çıktı fakat ultrasonda hiçbir anormallik yok. Başına böyle birşey gelen var mı ? İlk hamileliğimde hiç bir sorun yoktu. Ailede de böyle bir durum yok. Üçlü teste gerek yok dedi doktor. Amniyosentez sıvısı almayı veya özel bir kan testi var onu yaptırabilirsiniz dedi kesin sonuç için. Fakat sıvı almanın birçok riski varmış. Açıkçası onu yaptırmayı düşünmüyorum.Tabiki herşey allahtan sağlıklı bekleriz aksi de olabilir 🙏🏻 Tecrübelerinizi bekliyorum
Gumus25 Rzlgln534 benim ikili testim çok yüksek cikmadi ama daha önce düşük yapmıştım o yüzden bana fetal dna önerdiler onu yaptırdım sonuçları iyi geldi doğruluk payı %99 olduğu için daha güvenilir ikili teste göre hem Bi riski de yok onu yaptirabilirsiniz
aseldurununannesi_ Rzlgln534 benim 1:81 çıkmıştı yaştan olabilir dedi doktor sonuçta bilgisayar hesaplıyor yaşım 40 hiç kafama takmadım detaylı ultrasonu bekledim çok şükür herşey normal çıktı içinizi ferah tutun sağlıkla inşallah 🙏
Tcher123 Rzlgln534 aynı şekilde benim çıktı canım orta riskli 1:80 hatta ben de bu konuyla ilgili post atmıştım.. ben fetal DNA yaptırmadım şuan detaylı ultrasonu bekliyorum. Normal ultrasonda benim de herseyim normal çıktı sadece kan değerim free beta hgc 3.50 gibi bir sonuç olduğu için orta riskli dedi doktorum
Lazistan Gumus25 benimde 3 tane sağlıksız gebeliğim oldu doktorun fetal DNA önerdi kararsız kaldım yaptırmakta
Rzlgln534 aseldurununannesi_ Benim yaşım 25 ultrasonda da bir sorun görmedi. Birkaç hafta sonra detaylı ultrason var orada da belli olur mu?
Gumus25 Rzlgln534 doktorunuzun dediği kan testi odur diye tahmin ediyorum. Bir tüp kan veriyorsunuz sonuçlar genellikle yurtdisina gidiyor orada bebeğin dna’sindan kromozomsal sorunlar var mı diye bakılıyor. Doğruluk oranı da %99
aseldurununannesi_ Rzlgln534 belli oluyor ama beklemek istemiyorsan durumun varsa diğerleri yaptırabilirsin ama onların sonucu ne zamana çıkar bilmiyorum ben yaptırmadım hiçbirini amniyosentez için biraz riskli demişti doktor
Rzlgln534 Gumus25 Evet özel ücretli olan test açıkçası sonuçtan sonucu öğrenmekten de endişeleniyorum
Gumus25 Rzlgln534 çok haklısınız insan tedirgin oluyor ultrason burun kemiği ve ense kalinligi olcumu nasıldı
Aaeccc Rzlgln534 papp mom düşük, hcg yüksek olunca risk ondan gözüküyor. Ense kalınlıgı nasıldı? Burun kemiği varmıydı? Benm papp ve hcg düşüktü ama yinede riskli dedi doktor fetal dna isted”
Aaeccc Rzlgln534 yok nt oluyor ense kalınlığı, ultrasonda cıkmıs burun kemiği, ense kalınlıgıda güzel , içinizi ferah tutun bi sıkıntı yoktır bence🥰🙏🏻 benmde ultrason cok iidi o yüzem fetal dna yaptırmadm detaylı ultrasomu bekleyeceğim
Gumus25 Rzlgln534 nt ense kalinligi oluyor o da normalmiş aslinda ikili test sonuçta Bi ihtimali ortaya koyuyor illa bir sorun olacak demek değil kaçıncı haftadasiniz bu arada?