Mete04 bana da eşim ve kendi ailem hariç duyan herkes aa öyle olur mu riskli değil mi vs dedi hiç düşünmeyin onları. Risk evet var ama bilimsel verilere göre sanılan kadar fazla değil. Eğer tam teşekküllü bir hastanede iseniz risk durumunda zaten hemen müdahale edilir. Ben 38. Haftamdan sonra her gün hurma, ananas, böğürtlen çayı, adaçayı tükettim. Squat ve yürüyüş yaptım. 39+5 de gece 2 gibi hafif hafif sancılarım başladı ilk başta düzenliydi takip ettim fakat sabaha karşı sancılar birden kesildi. Artık doğumun olacağını hissediyordum ve sabah kalktığımda çömelerek yerleri sildim, YouTube’dan activating labor videolarındaki hareketleri yaptım, gece 2 gibi az miktarda suyum geldi fakat sancılarım düzenli olmasına rağmen hiç şiddetli değildi. Hep doğum sancısı olsa anlarsın duramazsın deniliyordu. Yine de suyum geldiği için hastaneye gittik. Saat 3.30 gibi hastanede yatışım yapıldı nst ye alındım 15 dk kadar nst çekildi 4 cm açıklık olduğu söylendi. Sonra odamıza geçtik. O sırada sürekli hareket halindeydim squat, activating labor hareketleri, yürüyüş.. Sancılarım beni hiç zorlamıyordu sancılar geldiğinde derin derin nefes alıp veriyordum. Yavruma kavuşacağımı düşünüyordum. Saat 6.35 gibi ebe hanım muayenemi yaptı ve artık doğumhaneye geçeceğimizi söyledi. Doğum masasına oturdum doktorum ve ebemin yönlendirmesiyle ıkınmalara başladım. Doğum esnasında Allah razı olsun ne istesem karşılamaya çabaladılar. Su içebildim, belimin altına destek istedim ameliyathane örtülerinden destek hazırladılar. Tam emin değilim fakat 4-5 ıkınmayla 6.48 de bebeğimi kucağıma aldım. Bu kadar kısa süreceğini hiç düşünmemiştim. Ikınmalar sırasında kendimi bir aslan gibi hissediyordum 😂 ve doktorum ıkın dediği zaman olabildiğince güçlü ıkınmaya çalıştım. Aralarda derin nefes alarak rahatlamaya çalıştım. Bir de benim bacaklarımı doğum masasında tutmadılar burda anlatmak zor olur ama ben bacak koyulan yere ayaklarımı koyup kendimi iyice ittim bunu da doktorum demişti tabi zaten o pozisyonda cok daha rahat hissediyordum. O gece nöbetçi olan ebemden de doktorumdan da cok cok memnunum ikisinden de Allah razı olsun.