Benim ilkinde kızım 4200 doğdu sezeryan ile. 39+5te suyum geldi şehir hastanesine gittik, yaklaşık 17 saat açılma olmasını bekledim. Ancak doktorlar daha en başından kilosunu öğrenince sezaryene almak istedi bana söylenen sağlık bakanlığı 4 kilo üzeri bebeklerde sezaryeni daha güvenli buluyormuş ve dr lar da bu yönde yönlendirdi. Ben inat etmiştim bi bakalım normal doğar açılma olur diye böyle deyince bana kağıt imzalattılar normal doğumu kendim istediğime dair. 17 saat sonuna doğru açılma olmadı (nst ye bagliydim surekli) ve dr sık sık muayene ediyordu. en son bebeğin içerde sıkışmaya başladığını ve tehlikeye girdigini söylediler ve ben de saatlerce sancı çekmiş halimle nolur sezaryana alın beni diye yalvarıyordum. 🙈 yani ozetleyecek olursam sezaryen evet ilk tercihimiz değil ama gerekirse de benim gibi inat etmeye lüzum yok şimdi ikinciye yine ssvd yaptıran dr yok bulunduğum ilde ama ilki kadar sezeryana önyargılı değilim. Bir de ben sezeryandan sonra çabuk toparlandim ve ameliyat rahat geçti bunların da payı vardır fikrimin değişmesinde. Bir de iri bebeğe bakma daha kolay oluyor derler çok minik olunca insan daha bi panikliyor 😂